médiaszereplés

A futballszurkolók is kíváncsiak a TAO-titkokra

A Semleges Térfél nevű szurkolói közösség egy külön adást szentelt a TI által az EMMI-től kiperelt, és az Átlátszó által kereshető formában nyilvánosságra hozott TAO-iratoknak. A közel másfél órás, az interneten élőben közvetített műsor vendége Bátorfy Attila kollégánk volt.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Március közepén hoztuk nyilvánosságra azt a kereshető adatbázist, amelyet a Transparency International (TI) által az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) hosszas pereskedés után megkapott dokumentumokból készítettünk, melyekből kiderül, hogy 2011 és 2016 között melyik sportegyesület mennyi TAO-támogatást kapott:

Kereshető adatbázist készítettünk a TI által kiperelt, 2011-2016 közötti TAO-támogatásokról

A Transparency International Magyarország (TI) 2017-ben pert nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen, amelynek a jogerős ítélet értelmében ki kellett adnia az arra vonatkozó adatokat, hogy mely cégek melyik sportegyesületnek mennyi TAO-pénzt juttattak 2011 és 2016 között.

A taokereso.hu oldalon elérhető adatbázis felkeltette a Semleges Térfél nevű futballszurkolói közösség figyelmét is, akik hetente különböző csapatok bloggereivel beszélik át a hazai labdarúgás aktualitásait egy internetes élő műsorban. Az Átlátszó által kereshetővé tett TAO-adatoknak egy külön adást szenteltek, és meghívták Bátorfy Attila kollégánkat is. A közel másfél órás beszélgetés itt visszanézhető:

Megosztás