médiaszereplés

Mészáros Lőrinc vejének látványos gazdagodásával foglalkozott a HírTV

Homlok Zsolt 2017-ben vette feleségül Mészáros Lőrinc egyik lányát, Ágnest, és Homlok cégei azóta sorra nyerik az állami megbízásokat. Erről készített összeállítást a HírTV Híradója, a riportban munkatársunk is nyilatkozott.

A felcsúti kisvasutat építő Swietelsky Vasúttechnika Kft. 2016 szeptemberében menesztette az ügyvezetői posztról Homlok Zsoltot, aki nem sokkal később megalapította a Homlok Zrt.-t, majd 2017 nyarán többségi tulajdont szerzett a Vasútvill Kft.-ben. Szintén 2017 nyarán Homlok feleségül vette Mészáros Lőrinc kisebbik lányát, Ágnest.

Néhány hónappal az esküvő után a Homlok Zrt. egy 5,5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert a MÁV-tól, idén pedig a Vasútvill egy 23 milliárd forint értékű megbízást nyert el apósa vasútépítő cégével, az R-Kord Kft.-vel közösen.

A 24.hu a cégek tavalyi mérlegei alapján a napokban írta meg, hogy Homloknak sikeres év volt 2017: csak a Vasútvill Kft.-ből 855 millió forintot vehetett ki osztalékként.

A HírTV csütörtök esti Híradójában foglalkozott Homlok vagyonosodásával. A riportban nyilatkozott Nagy Gabriella, a Transparency International közpénzügyi programjainak vezetője, és Rádi Antónia, az Átlátszó újságírója is.

Munkatársunk elmondta, hogy még a rendszerváltás előtt, az állampárt idején sem gazdagodott ekkora mértékben és ilyen gyorsan az elit rokonsága, mint most, a NER-ben.

Megosztás