Országimázs: Felcsút az HBO-n, Mészáros külföldi újságírót sorosbérencezett

meszarosvice

 

Néhány napja felkerült a Youtube-ra a Vice News riportja Magyarországról, amit még a választás előtt forgatott az amerikai stáb. Lementek Felcsútra is, bemutatták a stadiont, és próbálták szóra bírni Mészáros Lőrincet, de ő válasz helyett lesorosbérencezte a riporternőt.

 

 

Az Index írta meg elsőként, hogy az amerikai Vice News a Tonight című, HBO-n futó műsorában április elején egy riportban a magyar választással foglalkozott. Néhány napja felkerült a teljes videó a Youtube-ra. Magyarként is érdemes megnézni, és abba is fontos belegondolni, hogy milyennek látja Magyarországot egy amerikai néző ebből az 5,5 perces anyagból.

 

 

A kisfilm a Békemenet képsoraival, és a Fidesz menekültellenes kampányának összefoglalásával indul.

Majd Veszprémben folytatódik Gulyás Mártonnal, aki az ellenzék megosztottságáról, és az emiatt szükséges taktikai szavazásról beszél. Megmutatja és elmagyarázza a Fidesz kerítésbontós plakátját (“Együtt bontanák le a határzárat”), amin a párt fotoshopművészének hála Soros György ölelgeti az ellenzéki pártok vezetőit.

A Vice riporternője, Hind Hassan pedig elképedve hallja Gulyástól, hogy nagyon sok választópolgár azt hitte, hogy a kép igazi.

Ezután az itthon már unalomig ismert képek következnek Felcsútról, a híres stadionról és kisvasútról. Közben a narrátor elmondja, hogy az Orbán-közeli vállalkozók médiabirodalmat építettek ki, és milliárdos állami megrendeléseket kapnak.

Erre Kovács Zoltán kormányszóvivő azt válaszolja a riporternek, hogy ez csak egy politikai üzenet, az USA-ban és Nagy-Britanniában is vannak kormányközeli gazdag üzletemberek, és az ellenzék soha nem beszél a közbeszerzések többi nyerteséről, a nemzetközi cégekről, amik a nyereségüket kiviszik az országból.

Majd jön Budapest, a március 15-i Békemenet és miniszterelnöki beszéd, aminek egy részét bevágták az adásba. Azt, amelyben Orbán Viktor arról beszélt, hogy valakik el akarják venni az országunkat, hogy néhány évtized alatt más kontinensekről érkező, a nyelvünket nem beszélő, és a kultúránkat nem tisztelő idegeneknek adják.

Látható a miniszterelnököt hallani vágyó békemenetes tömeg, és meg is szólaltatott a Vice egy Fidesz-szimpatizánst, aki elmondta, hogy Orbán biztosítja a nemzet jövőjét, és meg akarják védeni az ország szabadságát az Európai Unióval szemben.

A riportba nem került be az, hogy a Vice riportere a felcsúti képviselőtestületi ülés előtt megpróbálta szóra bírni Mészáros Lőrincet, de nem járt sikerrel. Hiába kérdezgette Mészárost angolul, nem kapott választ. Az azóta már lemondott polgármester azonban többször rászólt a riporternőre magyarul, hogy üljön le, majd amikor a riporter folytatni próbálta a kérdését, akkor Mészáros azt mondta neki, hogy “Menjen haza a saját országába, és ott kérdezősködjön.” – ezt a HírTV örökítette meg.

A Vice pedig egy külön 2 perces kisfilmet készített Mészáros Lőrincről, és ebbe belevágták azt a részt, amikor Mészáros a képviselőtestületi ülésen azt mondta a vagyonosodását kitartóan firtató riporternőnek, hogy “Ön valószínűleg Soros György embere”.

 

Erdélyi Katalin

 

tetszett_a_cikk3

 

 • tajthpe1

  Hol lehet jelentkezni???

  • totika

   Helyi fidesz iroda. Amúgy meg, nem kellett volna anno ott hagyni őket.:)

 • lényeglátó

  A költségek, melyek a
  hatalom fittogtatására pazarétoltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a
  legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem
  tartathatja fel magát!”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.

 • Tóth Jani

  Orbán Facebook profilját havi 2 millióért tartják karban, ez hardveres karbantartást nem igényel mert azt a Facebook végzi.
  A Profil karbantartását pedig 2-3 diplomás közmunkás azért a havi 60 ezerért szívesen elvégezné, még mindig jobb mint kapálni az út szélén.
  Menyit megspórolnánk!

 • Chang Beer

  HIV gyógyszerre költsék, csak ennyit tudok mondani. Jah, meg b@ssz..ák…..eh, hagyjuk a picsába, már káromkodni sincs kedve az embernek.

 • István Tamasi

  Egyre többet kell fizetni a hűbéreseknek.

 • buga jakab

  Máthénál és Békésnél miért nincs megbízási díj??

 • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

  Fröcsögjetek, ocsmány szadobüdöskomcsi férgek! De inkább dögöljetek éhen… :)))

  • Simicske

   Pontosan azt csinálod te rühes bolsi kis patkány! Fröcsögsz! Azt nem értem mondjuk hogy a mocskos kurva anyád miután egy kuka mellett kifosott magából, miért nem baszott a falhoz :)

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Dögölj éhen, te módfelett ocsmány és rendkívül undorító szadobüdöskomcsi féreg! Féregirtást! :)

  • Gurtart

   milyen választékos vagy, milyen plasztikusan fogalmazol, szerintem írhatnál egy blogot. Hm?

   • http://politicsinhungary.wordpress.com/ Leto مؤدّب

    Aha.

 • Simicske

  “Emailcím nincs a blogoknál, kommentelni nem lehet”
  Akkor ezt a szart miért nevezik blognak???

  • Gurtart

   ez nem blog, hanem fos. Egy betűben egyeznek és már az sem rossz teljesítmény.
   Ja és olvasottság nem számít…versenyszférában ezek a fosok halva születnének…

 • kelep

  Tehát ha jól látom Lánczi szerződéséből, a havi bruttó 380ezerért 2, azaz kettő darab blogbejegyzést kell leszállítania, minden efölötti darab egyedi díjazású, tehát majd utólag esetleg lehet adatigényelni a havi jövedelmeket.. Nettó 100 rugó minden tetves agitprop írásért az adófizetők pénzéből. Íme, az újabb korrupt kifizetőhely.

 • Boglárka Szuhányi

  Az Új Média Kft. engem is megtalált egy ajánlattal. A Szcientológiai Egyház személyiség tesztjével meoztak le. Mit szól ehhez a katolikus egyház? Ennyit a keresztény kormányunkról.

  Németországban, nemzetbiztonsági okokból, a Szcientológiai Egyház ki van tiltva,

  Az egész magyar kormány propagandája, hozzáállása, módszere is ezen szektára hajaz, meg ahogy látom, a bloggereik írásai is. Szomorú.

 • Vidéki

  Kádár János híres mondása volt: “A krumplileves az legyen krumplileves!”

  Ennek analógiájára lehet mondani: A sorosbérenc az legyen sorosbérenc!

  Jellemző, hogy a Hír TV, amelyet Simicska-csicskák gyártanak le, a cikk szerint besegített a Vice riporterének.

  Az újságírók sem (mind) a mennyországi angyalok karából szálltak le hozzánk a Földre.

  A „fake news” ”(kacsa, koholt hír, álhír) korántsem új jelenség az emberiség kultúrtörténetében; mindig is létezett. Legfeljebb másként hívták: dezinformációnak, félrevezető propagandának. Használták bel- és külföldön egyaránt.

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Az egy dolog, hogy ezredszer ismétled magad.
   “Az újságírók sem (mind) a mennyországi angyalok karából szálltak le hozzánk a Földre.

   A „fake news” ”(kacsa, koholt hír, álhír) korántsem új jelenség az emberiség kultúrtörténetében; mindig is létezett. Legfeljebb másként hívták: dezinformációnak, félrevezető propagandának. Használták bel- és külföldön egyaránt.”
   Viszont mindezidáig nem voltál hajlandó összekaparni egy kis statisztikát a “közmédia”, a kormánypárti oldalak vesztett sajtópereiről (esetleg összevetve az “ellenfél” vesztett pereinek számával).
   Most megtennéd?

   • Vidéki

    Kinek van erre energiája?

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     Segítek.
     Jobbról.
     https://www.jobbik.hu/hireink/rovatok/megnyert-sajtoperek
     Segítek nem jobbról:
     https://24.hu/belfold/2018/01/04/14-millio-forintot-tuti-bukott-sajtopereken-a-kormanymedia/
     Segítek színesben:
     http://magyarnarancs.hu/belpol/a_magyar_nemzet_sajtoperei_hitelvesztesre_allva-62640
     Egy kis HVG:
     “A Jobbikról rendszeresen hazudó, a legerősebb ellenzéki párttal szemben számos sajtópert elbukó fideszes szennylap most éppen egy jogerősen megítélt több százezer forintos sérelemdíjat nem hajlandó kifizetni, ezért a Fővárosi Törvényszék végrehajtást rendelt el ellenük – írja a Jobbik közleményben. Eszerint a Magyar Idők közismert arról, hogy a jogerős ítéletek ellenére nem hozza le a Jobbik helyreigazításait, emiatt legutóbb a Pesti Központi Kerületi Bíróság már pénzbüntetéssel is sújtotta a szerkesztőségüket. Hozzáteszik, “a magyar demokrácia jelenlegi állapotát hűen tükrözi, hogy a Fidesz lopott közpénzen eltartott lapjaira nem vonatkoznak a törvények”.”
     http://hvg.hu/itthon/20180222_Tovabbra_is_vegrehajtas_alatt_a_fideszes_Magyar_Idok
     Oszt, hogy ne unatkozz, megint jobbról segítek:
     Jakab: több mint száz sajtópert nyert a Jobbik a Fidesz hazugsággyáraival szemben
     2018-03-12 15:03
     Több mint száz sajtópert nyert a Jobbik a Fidesz hazugsággyáraival szemben. Mindez nem a Jobbik dicsősége, hanem a Fidesz szégyene – írja közleményében Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. Alább a folytatás.

     Szégyen, hogy ma az a Fidesz irányítja Magyarországot, amely program és vitaképes miniszterelnök-jelölt híján álhírekkel, lejárató kampányokkal, ócska hazugságokkal akarja legyőzni a kormányváltó erőt.

     Mindezt teszi az adófizetők pénzén, százmilliós állami hirdetésekkel támogatva azokat a médiumokat, amelyek sorra veszítik el a pereket a Jobbikkal szemben, miközben sok esetben az igazságot még bírói végzés ellenére sem hajlandóak közölni. Orbán Viktor annyira fél a hatalom elvesztésétől, hogy felhatalmazta a sajtóját arra, ha kell, akár a bíróságot is vegyék semmibe, de ne hagyják abba a Jobbik gyalázását.

     A 100 megnyert per mutatja, a Jobbik felvette a harcot a Fidesszel és a hozzájuk tartozó álhírgyárakkal szemben. És ezt nemcsak magunk miatt tesszük. Ma ugyanis rólunk hazudnak címlapon, holnap bárkiről hazudni fognak, akivel a Fidesz politikai-, üzleti- vagy magánérdekből le akar számolni.”
     https://althir.org/jakab-tobb-mint-szaz-sajtopert-nyert-a-jobbik-a-fidesz-hazugsaggyaraival-szemben-11798547.html

     https://uploads.disquscdn.com/images/bf7b0482ee403fd9540cb5b43ee64c0b116e549fe916850ca643e4954450b778.png

     https://kimittud.atlatszo.hu/request/10501/response/15547/attach/1/Valasz.rtf.doc

     Mára ennyi.
     Kellemes tallózást!

     • Vidéki

      És mi van a kormámytávoli sajtó elvesztett pereivel?
      Arról nem szól a fáma?

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      “És mi van a kormámytávoli sajtó elvesztett pereivel?” – nyilvánvaló, hogy vannak.
      Tudod, nem minden bíró “érzékenyített”…
      Szólhatna a fáma, ha azokból lenne több.
      Vagy hasonló számú.
      Mivel libsi vagyok, alapvetően híve vagyok annak, hogy mindenről lehet beszélni.
      Csak van egy sanda gyanúm.
      Te, s a kormányközeli sajtó már régen harsogná (te csupa nagybetűvel írnád, a kormányközeliek pedig a megyei lapoktól kezdve a “közmédiáig” ezerszer közölnék), hogy lám mennyivel több sajtópert vesztett, mennyivel több helyreigazításra kötelezték az “ellenzéki” médiumokat.
      Ehelyett mély hallgatás.
      Sokatmondó…

     • Vidéki

      Csinálj pontos statisztikát!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Már megbocsáss, de ez egy kicsit erős volt.
      Azok után, hogy te általában menekülőre fogod, ha igazolom “tévedésed”, azok után, hogy korábban feltett kérdéseimre soha nem válaszoltál, talán inkább néked kőne valamit tenni ez ügyben.

  • http://magyar-polgar.webnode.hu/ orsós mussolini

   Önteltek, arrogánsak és bunkók! Ez a fideSS!

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   Nyomdokaidon haladva…

   ” – egy általad tisztának tekintett forrásból.
   “Az afrikai bevándorlók Prágában is balhéztak. A sokkoló felvételen látható, hogy egy pincért eszméletlenre vernek.” – az általad tisztának tekinthető forrásból.
   http://www.origo.hu/nagyvilag/20180428-praga-verekedes-eszakafrikai-migransok.html

   “Nem afrikaiak, hanem hollandok, nem migránsok, hanem legénybúcsút tartó turisták verekedtek a cseh főváros belvárosában – így lehetne összefoglalni az origo.hu oroszbarát, dezinformációs weblap legújabb, szombati manipulációjának cáfolatát.” – egy általad tisztának nem tekintett forrásból idéztem.
   Meg ezt … is:
   “A novinky.cz hírportál szerint az elkövetők névsora: Armin Nahvi, Bijan Kazemi, Sanferino, P. Janssen, Naoufel Sebbane, Pejman Kazemi és Arash Nahvi.

   Cseh rendőri forrásokra hivatkozva ugyanez a portál azt írta, hogy a társaság két tagja korábban az iráni rendőrségnél dolgozott. A holland média szerint a csoport egy másik tagja marokkói származású, mert hivatalos dokumentumai szerint származási helyének Marrákest adta meg. A holland kommentárok szerint a csoportban vannak török-, illetve egy horvát származású férfi is. A Policajny deník cseh rendőrség-közeli hírforrás törok származású férfiakról ír, de a cseh rendőrség szóvivője ezt hivatalosan sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, mivel a cseh törvények szerint nem beszélhet az elkövetők származásáról.

   A holland média mindenesetre fontosabbnak tartotta bocsánatot kérni a csehektől. De nyilatkozott a holland a külügyminiszter is.

   “Szégyellem magam”, nyilatkozta ta Stef Bok külügyminiszter a prágai verekedés kapcsán, hozzátette: a bűncselekményről készült felvételek szörnyűek.

   A De Telegraaf napilap idézi az eset kapácsn megszólaló Mark Rutte holland miniszterelnököt is.

   “Amikor megláttam, mit tettek, mélyen elszégyeltem magam. Az ilyen és ehhez hasonló esetek nagyon rossz fényt vetnek az országunkról alkotott képre külföldön.””
   https://dotoho.atlatszo.hu/2018/04/28/holland-turistak-balheztak-pragaban-nem-afrikai-migransok/

   Ezt pedig tőled:
   “A „fake news” ”(kacsa, koholt hír, álhír) korántsem új jelenség az emberiség kultúrtörténetében; mindig is létezett. Legfeljebb másként hívták: dezinformációnak, félrevezető propagandának. Használták bel- és külföldön egyaránt.” – ezerszer megírtad már, a legkülönbözőbb helyeken.
   Sajnálatos módon mindig “elfelejted” megemlíteni, hogy belföldön kik is használják.

   • Vidéki

    “Nem afrikaiak, hanem hollandok, nem migránsok, hanem legénybúcsút tartó turisták verekedtek a cseh főváros belvárosában ”

    az elkövető (legénybúcsút tartó holland turisták) “névsora: Armin Nahvi, Bijan Kazemi, Sanferino, P. Janssen, Naoufel Sebbane, Pejman Kazemi és Arash Nahvi.”

    A migráns bűnözés élét el lehet venni, ha a “holland turisták” Politikailag Korrekt definicióját akasszuk az elkövetőkre.
    Vannak gondolkodó emberek, akik hírhamisításnak ezt a formáját dezinformációnak nevezik.
    Te nem tartozol közéjük!

    • http://anonymand.blogspot.com anonymand

     “A migráns bűnözés élét el lehet venni, ha a “holland turisták” Politikailag Korrekt definicióját akasszuk az elkövetőkre.”

     “A cseh rendőrség hét holland állampolgár ellen emelt vádat.”
     “Az Algemeen Dagblad (AD) szerint a hét Hágából és környékéről származó holland férfi azért ment Prágába, hogy megünnepeljék egyikük közelgő esküvőjét.”
     “Frans Zuiderhoek holland rendőri szóvivő az AD-nek elmondta, hogy a társaság egy másik tagja az amsterdami rendőrségnél dolgozik az ún High Impact Crime részlegen, ahol lopásokkal és betörésekkel foglalkoznak. Ezt a férfit, illetve egy másikat, a csehek vádemelés nélkül elengedték, ugyanis a felvételek alapján is látható, hogy az incidens során megpróbálták társaikat nyugtatni. Ettől függetlenül a hollandok azt mondták, a holland rendőr prágai viselkedését otthon még átbeszélik vele.”
     “Másik három holland a prágai bíróságon nyolc hónap felfüggesztett büntetést kapott, illetve öt évre kitiltották őket Csehországból. Az érintettek a döntést elfogadták. A brutális támadás két fő elkövetőjét azonban előzetes letartóztatásba helyezték.”
     …”a “holland turisták” Politikailag Korrekt definicióját akasszuk az elkövetőkre” – akik ugye sem nem holland állampolgárok, sem nem turisták voltak.
     Migráncsok, mert migráncsoozni kötelező(nek érzed).

     “De nyilatkozott a holland a külügyminiszter is.
     “Szégyellem magam”, nyilatkozta ta Stef Bok külügyminiszter a prágai verekedés kapcsán, hozzátette: a bűncselekményről készült felvételek szörnyűek.” – nyilván azért, mert “a “holland turisták” Politikailag Korrekt definicióját akasszuk az elkövetőkre” odáig is eljutott.

     “A De Telegraaf napilap idézi az eset kapácsn megszólaló Mark Rutte holland miniszterelnököt is.
     “Amikor megláttam, mit tettek, mélyen elszégyeltem magam. Az ilyen és ehhez hasonló esetek nagyon rossz fényt vetnek az országunkról alkotott képre külföldön.”” – a holland miniszterelnök is “érzékenyített” lehet, hiszen a sem nem holland, sem nem turisták kapcsán, Soros zsebéből nyilatkozott, hazájának rossz fénybe került képéről.
     Egyben egyetértünk.
     Vannak gondolkodó emberek…