Rendőrök vették körbe a tüntetőket és az újságírókat, mindenkit igazoltattak – videó

Fotó: Mérce.hu - Zsolnai Péter
Fotó: Mérce.hu - Zsolnai Péter

Március 15-én a közélet nem fideszes része a Kétfarkú Kutyapárt Békemenet-paródiáján, az ellenzéki pártok, aztán a diákok tüntetésén fejezték ki elégedetlenségüket. Volt, akiknek ez nem volt elég, és a diáktüntetés után a rádióhoz, majd a Rákóczi útra vonultak. A kb. 50 fős, főleg fiatalokból álló, korrupció- és kormányellenes jelszavakat skandáló csoport sétáját végül egy megfélemlítő igazoltatással vágta el a Rendőrség. Mindezt március 15-én.

Tudósítónk a diáktüntetés után a közrádióhoz vonuló spontán demonstráció pár száz résztvevőjét filmezte, és akkor is velük tartott, mikor onnan az Astoria felé vonultak tovább. Nagyjából 50-en sétálhattak a Rákóczi út járdáján, amikor a Síp utcai zebrán átkelve kb. 4-5 fő leült a gyalogátkelő aszfaltjára. A csoportot – a tucatnyi kisbusszal követő – kettéválasztották, és a Rákóczi út kétoldali járdájára terelték a kormányellenes tiltakozókat. A zebrás közjáték pár percig tartott, majd zavartalanul haladt tovább a forgalom.

Ezután viszont sokaknak érthetetlen jelent következett.

Több sorban felálló rendőrsereg vette körbe a felvonulókat, és senkit nem engedtek sem elmenni, sem a járdán tovább haladni. Gyakorlatilag egy ketrecbe zárták a spontán demonstráció résztvevőit. Nagyjából 5-10, eleinte nevetgélős, majd egyre feszültebb perc telhetett el, amikor a rendőrök egyenként elvitték a karámba zárt embereket igazoltatni. Az intézkedés okát mindenkinek ugyanúgy közlekedési szabálysértéssel indokolták. Az adatok felvétele után mindenkit elengedtek.

A tüntetők szerint jogszerű spontán demonstráció zajlott a járdán, amit indokolatlanul tartóztattak fel, és akadályozták az emberek elmenetelét. Az igazoltatás alatt állóknak a rendőrök azt mondták, hogy a kamerafelvételeik visszanézése alapján meg fogják állapítani, hogy az adott személy elkövetett-e közlekedési szabálysértést, vagyis ő ült-e a zebrán. Ezt mind a több tucat embernek elmondták, miközben tudhatták, ki ült le a zebrán. A lakcím mellett az igazoltatottak ruhájáról is jegyzetet írtak, elmondásuk szerint ezt a jegyzetet vetik majd össze a videófelvételekkel, a szabálysértés megállapításához.

Ugyanígy jártak el a rendőri biztosítás mellett haladó menet összes résztvevőjével, a 4-5 zebrás renitenssel, és a tucatnyi, munkáját végző újságíróval is. Tudósítónkat is épp videózás közben igazoltatták. A ketreces körbezárást és az igazoltatásokat facebook élőben videóztuk, lent visszanézheti.

Az egész közjáték a Hrabal Söröző előtt zajlott. Még a körülzárás első, igazoltatás előtti perceiben páran inkább beültek volna inkább a kocsmába, de az ott dolgozók ezt nem engedték nekik. Később, az igazoltatások alatt a kocsma dolgozói kárörvendően integetve, fotózgatva cukkolták az üvegajtó utcai oldalán épp karámba zárva rendőri igazoltatásukra váró civileket és újságírókat.

Vajon mennyire lehet azonosítani valakit kamerafelvételek és téli kabátjuk szöveges leírásának összehasonlításával? A 4-5, zebrán leülő embert nagyon gyorsan felterelték a járdára. Ha ellenük akartak intézkedni, azt nem tehették volna meg ott helyben, mindenki mást békén hagyva? Vagy inkább a spontán demonstrációk elől akarták elvenni a kedvet? Hogy néz majd ki ugyanez Orbán Viktor választás utánra beígért elégtétele során?

Halász Áron

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Ronin Hun

  Nagyon, helyes! Ezeknek ez az ünnep sem szent?! Mi a francot tanultak ezek az iskolaban? Csak annyira képesek hogy jogaik vannak? Ennyire futotta? Karam? Ha már így nevezitek ti magatok akkor állatoknak tartjátok magatokat! Igazatok van azok vagytok! Rendőrségnek joga kötelessége és feladata az olyanokat ellenoriell mint amilyenek ti vagytok szélsőséges balliberális banda! Veszély vagytok gyerekre felnőttre családra nemzetre! Ennyi!

  • PierreNau

   Anyádat! Te mocsok!!
   A kopaszok akik akadályozták a népszavazási kérdőív leadását azok rendben vannak?
   Te görény!!
   Akkor hol voltak a rendőreid?
   A választás után rajtad veszünk elégtételt!!!
   Ne menekülj el!
   Ronin hun????
   Akkor voltál Te “magyar!” amikor a kommunisták seggét nyaltad az elmúlt rendszerben.
   Most meg putyin meg orbán hazaáruló seggnyalója vagy!
   Oroszok?????
   Ez kell neked, meg a szibériai munkatábor!
   Megkapod!!
   Mehetsz putyinhoz nyalni!
   Hazaáruló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Arthurknight

    Jézus! Mi lesz veled április 9-én, ha már most így kivagy??

  • Tibor Tibby Regőczi
  • PierreNau

   Te nem tudod mi az 1848. márciusi ifjak követelése!!!!!
   Pont az hogy a hozzád és orbánhoz hasonló zsarnokok tűnjenek el az anyjukba.
   Tanultál Te magyar történelmet Te rohadék hazaáruló???
   Szégyen hogy ilyen “magyarok” még léteznek!
   Diktatúra!! Az kell neked, hogy a zavarosban halásszál!!
   Lopd el az a saját kommunista családod jövőjét Te görény!!! De csak azt amiért meg is dolgoztál!!

  • Mátyás Lanczinger

   akinek az ünnep nem volt szent, az főleg a mélyen dinsztelt elnök urad, aki ismét kiváló példát mutatott (hun vannak már az igazi roninok)

   • PierreNau

    Így van!!!!
    Az igazi roninok meghaltak 1848 márciusában!
    Az ál roninok orbán és putyin seggét nyalják mert fizetnek érte!
    Eladják a hazát!

   • Karl Han

    “…dinsztelt elnök urad” sütve jobban mutatna, citrommal a szájában, mellette a beszélő disznósajttal.

  • PierreNau

   Neked nem ünnep március 15.
   Neked nincs is családod!
   Alkoholista ganéj vagy.
   Igyál még a fizetett ünnepen egy kis “magyar” pálinkát és fröcsögd a szart a pofádból!
   Az is ingyen volt! Biztos bayer zsolti fizette.

   • Arthurknight

    Egy biztos. Te megmutattad ki is vagy. Egy frusztrált, sikertelen bunkó 😂

  • PierreNau

   A kifejezés szó szerint „elsodrott embert” jelent, utalva arra, hogy a kitaszított szamurájt elsodorták az élet hullámai. A kifejezés maga korábbról a Nara-, illetve a Heian-korból származik.

   Róninná válás:
   Egy szamuráj négyféleképpen válhatott róninná:

   A szamuráj hűbérura meghalt vagy klánja megsemmisült. Ebben az esetben az összes életben maradt szamuráj, aki az elhalálozott urat szolgálta, rónin lett.
   A szamurájt a hűbérura elbocsátotta szolgálatából. A törvény értelmében egy hűbérúr sem alkalmazhatott más hűbérúr által elbocsátott szamurájt.
   A szamuráj engedély nélkül elhagyta a szolgálati helyét.
   Róninnak született, egy rónin fiaként.
   Egy szamuráj számára hatalmas szégyen, ha ura harcban elesett, ekkor – a szamurájok törvénykönyve, a Busidó alapján – köteles volt szeppukut, rituális öngyilkosságot végrehajtani. Bár ez csak íratlan törvény volt, megtagadása hatalmas szégyennek számított. A Busidót be nem tartó harcosok kitaszítottak lettek mind a hűbérurak, mind a többi szamuráj szemében.

   Ideje “kardot” ragadni Te áruló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Szégyen hogy ilyen “emberek” még élnek Magyarországon!

   • sagemono

    Ne magyarázd neki, mert nem fogja fel, és ami rosszabb nem is érdekli.
    Ha rákérdeznél mit tud megnevezni a profilképén mint harci felszerelést csak nézne.
    Azt hogy busidó, meg nem mond neki semmit, főleg ha összekötöd a becsületkódex kifejezéssel.
    A ronin megitélése sokat változott az edo(Tokugawa) korban, tekintettel a békés időszakra.

    • PierreNau

     Igazad van.
     Semmi értelme egy agyhalottal kommunikálni.

  • PierreNau

   Miért nem válaszolsz Te hazaáruló????
   Te március 15. szégyene!
   Petőfi a kardjával szelt volna ketté Te kozák!

  • PierreNau

   Ronin hun!???
   Nem is tudod mit jelent!
   Kiestél Vona kosarából és belepotyogtál orbán szaros fazekába?
   Te görény!
   Az életben nem értél el semmit!
   AZ ILYEN SENKIK MÁS HÁTÁN KAPASZKODNAK FEL.
   Biztos zsíros pénzt kaptál!!! Csak nem kézbesítették már a “bözsi” utalványt?
   Talán ha a CBA üzleteiben vásárolod le akkor még orbán képmásos kulcstartót is kapsz ajándékba!

   • Arthurknight

    Nagyon fáj? Fáj, hogy vannak értékeink amiből nem engedünk? Fáj ha a bejelentett útvonalról letérve, a közlekedést zavarva igazoltatják őket? Fáj hogy ennyien vagyunk? Had fájjon.

    • Mátyás Lanczinger

     azért 5 gyerekre 50 rendőrt küldeni, valakinek nagyon fájhatott ez a törvénysértés. de most legalább jól megmutatták az értékeket

     • Arthurknight

      50 fiatalról volt szó.. Me is értem miért írsz 5-t? Jobb a lelkednek? Továbbá nem tudom, megszámoltad a rendőröket ??

     • Mátyás Lanczinger

      nos, úgy tudom, maximum 5-en követtek el ún. szabálysértést, mert leültek az úttestre vagy valami más NAGYON FONTOS oka lehetett az egésznek. aztán persze emiatt 50 embert kellett igazoltatni rögtön, mert a rend éber őrei MINDEN szabályszegésre azonnal ugranak. ez így szokott lenni, elég csak megnézni a Hős utcát, tudjuk, milyen rend van ott. pontos számokat nem tudok, lehet, hogy 48,5 emberre jutott 49,1 rendőr, az mindenesetre látszik a videón, hogy nem voltak kevesen. remélem, a te lelked is nyugodtabb mosmá’

     • Mátyás Lanczinger

      a cikket elolvasni láthatóan nem sikerült, bemásolom az ide tartozó részt: “Nagyjából 50-en sétálhattak a Rákóczi út járdáján, amikor a Síp utcai zebrán átkelve kb. 4-5 fő leült a gyalogátkelő aszfaltjára.” tehát, 5-en leültek, de 50-et kell igazoltatni.

  • PierreNau

   Neked milyen családod van???
   Te pofázol családról aki veri az asszonyt??
   Meg aki elárulja a nemzetet az orosznak???Hazaáruló töltelék!
   Te és a magad fajták jelentenek veszélyt a nemzetre!

  • Tade Sikporos

   /27331e9bea2b79b51f11dec790cd67698fee1caafa6a57e7a0009547bee682f6.jpg Baromarcú fidióta szopógép koszos jobbágy! Te ezt tanultad az iskolában, amit messze elkerültél? ballibsi meg az a a faluvégi cigánysoron szétlőtt, közhasználatú riherongy felmenőd( apád és/vagy anyád, már ha volt neked ilyesmi egyáltalán)!! A rendőrségnek Nem feladata és kötelessége a megfélemlítés, a terrorizálás, a beszaratás , a fenyegetés, hanem a biztonság, az állampolgárok védelme és szolgálata( 1994. évi XXXIV. trv. a rendőrségről), gerinctelen hazaáruló fidisznó filléres, agyilag egysejtű büdös féreg!
   https://uploads.disquscdn.com/images/dc6b0217e7f444d0dca232cb405f821277d51413529f5111c00b748a7019c523.png https://uploads.disquscdn.com/images

  • 444.hu által kitiltott

   Milyen ünnepről beszélsz? Arról ahol a gazdád meghirdette a leszámolást az őt elutasítókkal szemben?

  • paprika65

   Különösen orbánra veszélyesek,senki másra.

  • Karl Han

   Te egyedül nagyobb veszélyt jelentesz az országra, mint virágzó búzamezőn egy sáskajárás!

  • Kardos Péter Péter

   Mi a faszt ugacc te nagyon magyar fasszopó a neved is milyen szép magyaros a kurva anyádba mennyé haza

 • Miklós Petrás

  A békemenetelőket miért nem igazoltatták,hogy mi a kurvaanyjukért jöttek,és mit keresnek a fóvárosban,fölirni mindet,és rabositani

  • PierreNau

   Csak helyeselni tudok!
   A rengetek “bevándorló”, migráns mind ott tapsolt orbánnak!
   Lengyelek, erdélyi és kárpátaljai, magyarul sem tudó álmagyarok!
   Ingyen buszon bevándorló megélhetési bűnöző!
   Na most kellett volna a kerítés!!!

   • 444.hu által kitiltott

    Érdekes lehet megkérdezni, hogy mit mondott Orbán amit megtapsoltak? :DD

  • PierreNau

   250-300 ezer forintos nyugdíjon éldegélő külhoni “magyarok”?
   Akik egy forint adót, s járulékot be nem fizettek a kasszába??
   Akik meg ledolgozták az egész életüket azok meg kapnak 28500 forintos nyugdíjat!
   Rohadjon meg az összes orbán bérenc!

  • Apu Jani

   téged meg karóba húzni takony geci

   • sagemono

    Jani! a jövő mindenkinek el fog jönni. Csak szólok, hogy meg fogsz halni.

 • Zsolt Balogh

  A szokásos szarkavarás
  Bármilyen furcsa a törvények a libsikre is vonatkoznak. Faszom tele a részeg hülye gyerekekkel akik az utcát romkocsmának nézik. most legalább nem bénították le az Oktogont.

  • sagemono

   Ilyen alkalmakkor amikor tömeg közlekedik a forgalomnak kell alkalmazkodnia. A zöld lámpa csak azt jelzi, hogy mehetnél, de azért emberileg nem mész át a tömegen.

  • Attila Nagy

   szedjél már össze valahol egy kis kulturát

 • Adolf Koba

  Drogoskáim az úttest a tütük birodalma !!!

  • Komcsibaxo

   A Margit híd is faszfej…

   • disqus_NODhSLKta3

    Szegény birka, most bőgött egyet, mert le tudta nyelni a maceszos barnaságot amivel etetik!!

  • P.Tomika

   Köpd ki ovi seggét…

 • józsef knobloch

  Hol diktatúra van ott elnyomás van!

 • Floarea-Petrache György

  Gyáva mocskos fideszes senkiházik,a kritikus tömeg szavát nem tudják elviselni,gyerekeket fèlemlítenek fidesz parancsra,hánynom kell tőletek!

 • Fülöp Géza

  Szegény hülye gyerekek, majd a választások után mehetnek a Nyírségbe krumplit kapálni!! Egyik sem fér bele majd választások után az Ő csendőrségébe!!!!

 • Fülöp Géza

  Ez az igazi DIKTATÚRA!!!!! Gratulálok Orbán cingi!! Remélem nem sokáig!!!

 • Fülöp Géza

  A kis 150 centis “köcsög”! Mit keres ott mint rendőr? Apám csendőr volt! Minimum 175 centi magasság, 75 kiló és műveltség kellett! Ezeknek a Fidesznyik bérenceknek, meg mi kell!! Remélem Vona majd talál nekik helyet a társadalomban! Majd mehet haza a falujába babot fejteni az anyukájával! Rosszabb mint a volt AVH! Kívánom, hogy őket is el érje a sorsuk!

 • Fülöp Géza

  Tudom, hogy megint letiltanak, de leszarom!!!!

  • Apu Jani

   te borult agyú barom. mennyiért vagy ilyen fasz?

  • Illés László

   Géza ! Ha nem italozna annyit, nem írna egymásután ennyit. Illés László

  • Gyula431

   Nyugi! Első sorban a “birka-hozzászólókat” CÉLOZZÁK CENZÚRÁVAL! (Mert az a FELADATUK! A közönséges, brutális, személyeskedő, gyalázkodás AZ OK!)

 • paprika65

  Ezek a fideszes seggnyaló rendőrök orbán leváltása után is az orbán seggét fogják tisztába tenni?

 • Varga Gábor

  A Hrabal söröző előtt.

  • Hofipisti

   Ezek után a Hrabal sörözőt bizony mellőzni illik!

 • Mihaly Szucs

  A valasztas utan fegyveruket is hasznalni fogjak ezek a rendorok !

 • sagemono

  Ezeknek van parancsnoka aki elrendelte a tömeg zaklatását. A felvételek udvarias szarakodást rögzítettek.
  Kicsit messze van a szolgálunk és védünk szlogentől.
  Póriasan hatósági basztatás.

  • István Kiss

   Igazad van, ez így helyes: először verés, szemkilövés, aztán a Rádió udvarán térdeltetés – ahogy a Gyurcsányi tanította…

 • Klug Istvan

  ZSIGI SZERINT EZREK TÖNTETTEK VELÜK! ?

  • Ghanima

   Az Operánál, ahol kezdtek.

 • Lib Anti

  Legalább nem lőtték ki senki szemét,és nem jöttek a lovasrendőrök kardlapozni.

 • Vidéki

  Az intézkedés okát mindenkinek ugyanúgy közlekedési szabálysértéssel indokolták. Az adatok felvétele után mindenkit elengedtek.
  Az igazoltatás alatt állóknak a rendőrök azt mondták, hogy a kamerafelvételeik visszanézése alapján meg fogják állapítani, hogy az adott személy elkövetett-e közlekedési szabálysértést, vagyis ő ült-e a zebrán.
  A KRESZ tiltja a zebrán üldögélést. A zebrát nem arra találták ki!
  Talán meg kellett volna dícsérni ezeket a provokátorokat?
  Talán ezekre a provokátorokra más törvények vonatkoznak, mint a normális törvénytisztelő emberekre?
  Talán midenki Egyenlő, de vannak Egyenlőbbek?

  • http://www.kanadaihirlap.com Ille István

   asszem, tényleg vidéki vagy, de annak nagyon. fingod sincs ráadásul a KRESZ-ről sem. a felvonulás idején ráadásul a zebra elvesztette gyalogátkelő jellegét. na, fussál neki még 1x 😀

   • Vidéki

    De már rég elmúlt felvonulás ideje:
    A provokátorok csak azt akarták bemutatni, hogy ők különleges anyagból vannak gyúrva, ők megtehetik azt, hogy semmibe vegyék a szabályokat és törvényeket.

    • sagemono

     Az ünnep nem múlt el. A tömeg uttesten való vonulását a rendőrség biztosítja. Viszont valahol vissza is kell menni. Mentek egyik oldalról a másikra. Zebrán. A KRESZ a zebrahasználatra nem írja ki, hogy nem ülhetsz le. Tömegben mindig vannak extrák. Itt ezek leültek. A békemenetben Orbán királyságát éltették. Nem tudom melyik a nagyobb hülyeség.

     • Vidéki

      Ne hazudozzon össze vissza!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Te beszélsz hazudozásról?
      Milyen alapon?
      Másutt hazudtál olyan orbitálisat, hogy csak.
      Oszt elfelejtettél elnézést kérni “tévedésedért”.
      Jobb ha hallgatsz, de mélyen.
      Vagy legalább nem inzultálsz másokat.

     • Vidéki

      Menj, üldögélj te is a zebrán, mert az szerintetek megengedett!

     • http://anonymand.blogspot.com anonymand

      Tán neked kőne menni, kis gerincet keresni.
      Hazudtál, orbitálisat, oszt annyi gerinc nincs benned, hogy elnézést kérj.
      Vagy csak válaszolj érdemben a néked feltett kérdésekre.

     • János Varga

      Így van! Ha nincs tisztában a törvényekkel, csak bégessen, vagy kussoljon! Igaz? :)

     • Magenta

      Miért nem takarodsz a baromságaiddal a pestisrácokra? Ott elvtársaiddal zavartalanul bégethetnétek.

     • Vidéki

      Fáj a valóság, ugye?

    • János Varga

     Bírkaaggyal csak bégetni tudsz!
     Ha nem vagy tisztában a törvényekkel, ne szólj bele!!!!!!! Bégessél, vagy kussoljál, ne mutasd ki milyen buta vagy! Rád is vonatkoznak a törvények!

   • István Kiss

    Igazad van, ez így helyes: először verés, szemkilövés, aztán a Rádió udvarán térdeltetés – ahogy a Gyurcsányi tanította

  • http://anonymand.blogspot.com anonymand

   A választási iroda előtt anno “véletlen” megjelentek jogkövetők voltak?
   Azért merem feltenni a kérdést, mert úgysem szoktál érdemben válaszolni.
   Talán mindenki Egyenlő, de Kubatov pribékei Egyenlőbbek?

  • imi

   Mikor a here vasalós 200 fölött száguldott daját videójában Magyarországon arra bezzeg nem ugrottak. Peddig a KRESZ azt is tiltja. A rendőrök szerint csak az ellenzékiek szegik meg a KRESZ-t. Élő állatokat sem lehet terelgetni az utcán fényes nappal Budapesten.Mégis volt birkamenet.beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

   • Vidéki

    Te meg herehimbáló lehetsz szöveged alapján!
    Miért fröcsögöd a gyűlöletet?
    Miért tekinted állatoknak azokat, akik nem pendülnek egy húron veled?

    • imi

     március 15 alkalmából orbány vezéred nézte állatoknak azokat akik nem fideszesek. a legutálosabb politikai megnyilatkozást művelte a nemzeti ünnep alkalmából. megszoktam tőle de nem kellett volna ezt nemzeti ünnep alkalmából előadnia.Egyébként is adolf legjobb tanítványa. Ordít mint akinek szorítja a kövér hasát a gatyamadzag. Az egész gyűlölködést ő hozta a mgyar népre. 89 óta ez az eredmény, hogy az ország népe egymásnak esik és külföldi fizetett szavazókkal akarja eldönteni a választásokat? A volt szocialista országok közül vezettünk szinte minden tekintetben most meg utolsók vagyunk.Románoknál is simán letartóztatják a korrupt politikusokat.itt az egész orbán rokonság és a haverok gazdagodnak .Ez kérem keményen korrupció. A maffia csak jelentjetne ahogyan szétlopja az országot

     • Vidéki

      Téveszméit hazugságokkal igyekszik alátámasztani.

      Ilyeneket hazudozik: “A volt szocialista országok közül vezettünk szinte minden tekintetben most meg utolsók vagyunk.”

     • imi

      Szerinted 1989-ben a volt szocialista országok közül mi volt a sorrend? Az eszed annyi mint viharban a vezéred fingja.

     • Vidéki

      1989 régen volt. Akkoriban sokan óriási hibákat követtek el. Ilyen volt a Bös-Nagymarosi vizlépcsők ügye, amiből a szlovákok jól, de mi nagyon nagy veszteséggel jöttünk ki.

      “A leszakadást a GKI szerint egyebek mellett a 2006-ig tartó költekezés után elkerülhetetlenné váló kiigazítás, majd a világgazdasági válság okozta.”

      A GKI diagramból látható, hogy Magyarországon a háztartások fogyasztása 2008 után hatalmasan visszaesett, beleesett a gödörbe, majd 2013-ig a gödör alján volt.
      Csehország és Szlovákia esetében ebben az időszakban a háztartások fogyasztása nem esett vissza csak stagnált, míg Lengyelországban ebben az időszakban is töretlenül növekedett.
      2009-ben a válság mélypontján a GDP a legnagyobb mértékben (6,7%-al) Magyarországon csökkent, míg Lengyelországban 2009-ban is 2%-al növekedett.
      Ez a viszonylag zárt gazdaság, a nagyméretű belső piac, a stabilan lefektetett pénzügyi és
      társadalombiztosítási alapok, a lengyel valutaleértékelődés és a kormány által sikerrel
      véghezvitt anticiklikus gazdaságpolitika együttes hatásának eredménye.
      A lengyel vezetés nem követett el olyan durva hibát, mint amit Gyurcsány, meg Bajnai elkövettek.

      List of countries by GDP (PPP) per capita (at purchasing power parity) (vásárlóerő paritáson)
      From Wikipedia, the free encyclopedia
      Ha az International Monetary Fund (2017) táblázatát megnézi rájöhet, hogy hamis az az állítása, miszerint: “A volt szocialista országok közül vezettünk szinte minden tekintetben most meg utolsók vagyunk.”

     • imi

      Természetesen a világgazdasági válság csak minket érintett a volt szocialista országok küzül. Ezt elhiszed? Szerinted ki előzött meg minket 89–ben a volt szoci országok közül?TB 2011-ben eltörölve !! Nézzél már utána.Nincs TB.Az új márványba vésett alkotmányban sincs már benne !! Csak ezt még mindig nem emésztette meg a magyar !! Arról nem is beszélve hogy több évnél az orbán kúrmány hamis gdp adatokat adott meg. Manipulált az évvégi számokkal. Nézz csak utána. Papír helyett meg egyszerűen átmész a szlovákokhoz és tájékozódsz. “A lengyel vezetés nem követett el olyan durva hibát , mint a gyurcsány , meg a Bajnai elkövettek”.Itt mire gondolsz mert ez így egy nagy nulla. De esetleg tedd hozzá , hogy a lengyel kormány nem lopta-lopja szét a magyar gazdaságot. Tudsz esetleg olyan lengyel miniszterelnöki havert akit a semmiből majd az ország leggazdagabb emberévé tett? Tudsz olyat hogy a lengyel nemzeti bank bányászlapáttal lapátolja ki a pénzt alapítványokon keresztül a haveroknak, rokonságnak? Tudsz olyat hogy lassan 100 milliárdot elpazarolnak egy felcsúti fociiskolára, csapatra amiben manapság meccsenként 8-9 külföldi játékos van és így is hol bent hol kint van az élvonalból? Tudsz olyat bármelyik európai ország miniszterelnökéről, hogy eu-s pénzenépít magának kisvasutat? Tudsz olyat -orbanisztán kivételével-ahol eu-s pénzből vett kisbuszokkal szállítanak birka menetre birkákat?Lengyel zlotyi.”” 1995. január 1-jén bevezették az új złotyt, amely 10 000 régivel volt egyenlő.”” Számold ki gyorsan hogy ez mekkora infláció. Ha nálunk ekkora let volna besz@rt volna a magyar.De szerinted előttünk voltak a lengyelek?

     • Vidéki

      Ki mondta Önnek, hogy a ” világgazdasági válság csak minket érintett a volt szocialista országok közül”? Én nem! Csak a baj az, hogy Ön érteni nem képes, csak félreérteni!

      A GKI diagramjából az derül ki, hogy Magyarországot érintette a legmélyebben, sőt miközben a magyar GDP 2009-ben 6,7 %-al visszaesett, Lengyelország GDP-je növekedni tudott.

      Az IMF
      ügyvezetőség 2008. OKTÓBER 26-ÁN közleményt
      adott ki arról, hogy:
      „A Nemzetközi Valutaalap
      (IMF), amely bejelentette készségét arra, hogy
      dollármilliárdokat kölcsönözzön azért, hogy
      támogassa globális pénzügyi felfordulás által
      érintett országokat, s számos országgal folytat
      tárgyalásokat lehetséges új hitelprogramokról.”
      (IMF 2008/a) A közlemény négy országot nevezett
      meg:
      IZLANDOT, PAKISZTÁNT, UKRAJNÁT – ÉS MAGYARORSZÁGOT.
      Régiónkból csak Magyarország lett megemlítve a Nemzetközi Valutaalap közleményében!

      Az Ön agyát az az Ökör körben alaposan átmosták: Ezért kavarognak benne ilyen téveszmék:
      “TB 2011-ben eltörölve !!
      az orbán kúrmány hamis gdp adatokat adott meg.
      nemzeti bank bányászlapáttal lapátolja ki a pénzt alapítványokon keresztül a haveroknak, rokonságnak
      100 milliárdot elpazarolnak egy felcsúti fociiskolára,
      eu-s pénzenépít magának kisvasutat
      eu-s pénzből vett kisbuszokkal szállítanak birka menetre birkákat
      mekkora infláció”

     • imi

      Jobb ha utánanézel mert sajna igaz. csak ha valaki hülye az nem akarja tudomásul venni.Nézz utána nyugodtan, hogy mit is fizetsz.De nem csak a neve változott.A CSAK a neve miatt nem változtatták volna meg.Lengyel már növekedett mert a béka segge alatt volt. Azért kellett a zlotyijukat helyretenni. ne csak 1 évet nézzél !! Ha tudsz olvasni akkor talán fel is fogod. ha hülye vagy akkor sohasem fogod. http://www.azennyugdijam.hu/hireink/altalanos/1-17

     • imi

      Megnézted már mit is fizetsz tejesedény? Aztán nézd meg a “márványba vésett alaptörvényt” amit már párszor átradiroztak, hogy benne van-e a TB. Ha nem találod akkor olvasd el ezt. Akkor rájössz , hogy mennyi hülye van még az országban aki még mindig azt írja, tudja , hogy TB-van.Megszokásból hívják így de valójában már rég nincs és sajnos nagyon sok minden megváltozott ezzel csak a hülye nép még ezzel nincs tisztában. http://offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas

     • imi

      ha mindent elolvastál akkor felejts el mert unalmas vagy.

  • János Varga

   “Fordítva üll a lovon” a rendőrség!
   Előbb meg kell indokolni az intézkedését!
   Az nem indok, hogy utólag majd nem indítanak eljárást, ha nem követtem el a cselekményt! Előbb a hatóságnak bizonyítania kell, hogy elkövettem! De nem lehet az intézkedése aránytalan! A véleménynyílvánítás szabadsága és a gyülekezési jog ALKOTMÁNYOS ALAPJOG! Amit nem lehet egy kétperces , pár ember kresz szabálysértéssel indokolva korlátozni!
   Mi tisztában vagyunk a joggal! Nem vagyunk bírkák! Öntudatos tisztességes, mások jogaiért kiálló aktiv állampolgárok vagyunk! BÉKÉSEN TÜNTETTÜNK az országot kifosztó korrupt gazemberek miatt!

   • István Kiss

    Igazad van, először verés, szemkilövés, aztán a Rádió udvarán térdeltetés – ahogy a Gyurcsányi tanította.

   • Vidéki

    “Előbb a hatóságnak bizonyítania kell, hogy elkövettem!”
    Bizonyítja is! Felvételek készültek arról aki ott ült a zebrán, megbénítva a közúti közlekedést, adatait rögzitették. Kell-e ennél több bizonyíték.

    Ez a tettenérés tipikus esete!
    Írja: “Mi tisztában vagyunk a joggal!”
    Önöknek az anarchia szép!

    Az anarchia fejetlenség, zűrzavar, rendetlenség, felfordulás, irányítás nélküli állapot.
    Az anarchizmus egy politikai ideológia, mely magába foglalja azokat az elméleteket és a meggyőződéseket, melyek támogatják minden kötelező érvényű kormányzat eltörlését.

   • István Kiss

    Mit mondott demokratikus kuncze, 2006-ban, amikor az utcán ártatlan ezreket bántalmaztak a pár száz csőcselékre hivatkozva? “Nem kellett volna odamenni.”

 • Pál Pocsaji

  Szolgálunk és védünk , bűnözőket ! orbanisztán ,rendőrállam diktatúra , hova fejlődtök még a béka seggge alá ?

  • István Kiss

   A gyurcsányi magasságába nehéz lesz felkapaszkodni…

   • Magenta

    …az orbáni feneketlen mélységből tényleg…

 • Szalóczi Béla

  A liberális, vagy nem liberális felforgatókat ki kell vonni a közéletből! szavazatok alapján bukik, vagy marad a kormány nem pedig a balhézás miatt.

  • János Varga

   Félre bryzélsz!
   Beittál vagy befüveztél?
   Az orbá féle tákolmányból: “Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására
   Az ilyen törekvésekkel szemben, mindenkinek joz és kötelessége törvényes keretek között fellépni!
   Mi ezt tettük!
   A “választás” egy bábszi.ház, ahol a bábmester Orbán, Ő rendezi az előadást, a saját magára írt forgatókönyv alapján!
   Orbán egy hamiskártyás, cinkelt lapokkal játszik!
   Az ellenzék pedig a nép bőrére hazárdírozik!
   Az ellenzéknek egy nagy tüntetéssel el kellene seperni a fideszmaffiát, nem pedig belemenni egy hazárdjátékba!
   “A nép a hatalmát választott képviselői útján,
   KIVÉTELESEN KÖZVETLENÜL gyakorolja”!
   Ha a népképviselet a képviselők méltatlan á vállása miatt nem biztosított, akkor a Nép “közvetlenül gyakorolja a hatalmát!
   Feloszlathatja a parlamentet, felmondhat a köztársasági elnöknek, elzavarhatja a kormányt!
   Majd tiyztességes választási törvény szerint új választást tart!

   • István Kiss

    És majdan olyan szép káosz lesz – amiben szeretnek halászni a felbujtók -, mint Majdan után Ukrajnában. Ott is NYÍLTAN USZÍTOTTAK, SZEMÉLYESEN AZ unió NAGYFEJŰI. Hogy erre kinek van sok pénze, azt csak sejtem.

    • kocsmáros60

     Jobb lett volna ha Janukovics közéjük lövet ..Lett volna 10-20-50 halott a többi futott volna ..MOST van TÖBB MINT 10 ezer HALOTT sok ezer háborus nyomorék és a korrupció éppen olyan mint azelőtt volt …Vagyis nem a szegény emberekkért folyik még mindig a háború…MI IS ÍGY JÁRHATUNK HA AZ ELLENZÉKI poitikusokkra halgatunk …

     • István Kiss

      Az a nagy baj, hogy ez az oldal nem olyan erőszakos, mint a balosok, bolsevikok, libajnaiak, jakobinusok – ezért sokszor hatalomra jutnak, elherdálnak-felélnek mindent, és (mint 88-89-90-ben – a végén azt mondják: pardon, majd legközelebb jobban sikerül…

   • Vidéki

    Ön szerint a Nép “Feloszlathatja a parlamentet, felmondhat a köztársasági elnöknek, elzavarhatja a kormányt!”
    Mint Lenin elvtársék tették száz éve!

    A többségnek most több esze van, mint 1917-ben amikor a bolsevikok átvették a hatalmat Oroszországban.
    1918-ban Lenin elvtársék is ugyanígy gondolkodtak, mint most Ön.
    1917 November végére kiírták Lenin elvtársék (a bolsevikok) a választásokat.
    1918. január 18-án ült össze az Alkotmányozó Nemzetgyűlés, a törvényhozó hatalom.
    Mivel azonban a bolsevikok a parlamenti helyeknek csak egynegyedét szerezték meg, másnap a dicsőséges orosz Népre hivatkozva Lenin elvtársék kirángatták a képviselőket a parlamentből.
    A nem bolsevik képviselők rövidesen gyilkosságok áldozataivá váltak, vagy koncentrációs táborokba hurcolták őket, ahol a szigorú bánásmód miatt túlélési esélyeik tartottak a nulla felé.

 • István Kiss

  Majdan összejön a Majdan-recept, Ukrajna után Magyarország – és Szlovákia – a soros???

  • imi

   az putyini recept. Krim majd ukrajna. hülye vagy nagyon. eszed annyi mint a kósáé

   • István Kiss

    Bolsevik szokás: a saját hibádat fogd rá az ellenfélre.

    • imi

     Hiba? Az bizony. Putyin kiképzett kommunista KGB-s újra követi volt vezérük politikáját.Terjeszkedik.Az itteni volt KISZ titkár meg nyalja a seggét.

 • István Kiss

  Nehogy elővegyék a rendőrök a gyurcsányi módszereket!

  • sagemono

   Akkor ezek most Orbáni módszerek voltak.
   Szerintem mindkettő rendőri túlkapás.Most viszont nem dobálták a rendőröket utcakővel.

   • Vidéki

    A bolondokházában mindkettő rendőri túlkapásnak számít!

 • imi

  A bééégetés volt engedélyezve Budapesten 2018. március 15-én. Más nem. Vagyis úgy mint a Kádár és Rákosi korszakban. Aki nem áll be bégetni azt ellenőrzik és valószínűleg listázzák is.

  • Mongol Janos

   …ezt anyukádtól hallottad?…haver…vagy szereted az anarchiát??…

   • imi

    birkanyáj is össze-vissza kóborolt az utcákon. csak nem ott tolongtál az első sorban a birodalmi vaskeresztes kurvaanyázós zsótika farkát fogva?

    • Vidéki

     Miért dehumanizálja azokat, akik másként gondolkodnak mint Ön.

     Ha Orwell 1984 című művében megjelenített diktatúra megvalósulna, akkor Ön boldogan teljesítene szolgálatot a Gondolatrendőrségnél!

     • imi

      Gondolkodnak? követik a führert. Róla is szól az 1984.

  • Vidéki

   A közlekedés megbénításáról volt itten nagyba szó!

   Tetszik érteni magyarul?

 • Mongol Janos

  …sajnos a rendőrök még nagyon puhák…ezekkel a kis hülyékkel is meg kéne tanítani a szabályokat…mi lenne ha a buszvezető akkor indulna amikor ő akar…

  • János Varga

   Báránykám!
   A törvények mindenkire vonatkoznak, még a fidesz agymosott, saját gondolkodást nélkülöző bírkáira is!
   Egy spontán tüntetéssel egyet tehet törvényesen a rendőrség, biztosítani!
   A gytv. és az emberi jogok mindenkinek biztosítja a szabad vélemény nyílvánítás jogát, akár egyedül vagy másokkal együtt! Békés tüntetést nem lehet feloszlatni!
   Orbán a SZAJRÉT védi, azaz, a felhergelt bírkanépével védeti meg, Mi pedig a fideszmaffia rablóbandával szemben az ORSZÁGOT VÉDJÜK!
   Csak addig lesz szüksége rátok Orbánnak, míg megvéditek, megnyerje a választást és aztán kihasználva benneteket “ugyan azt kapjátok jutalmúl, mint az ellenzék büntetésből!” Idéztem a vezéredet!
   Még nem késő felébrednetek és saját elcsökött agyarokkal gondolatokat

   • Vidéki

    Basszorkányos Varga János szerint “Egy spontán tüntetéssel egyet tehet törvényesen a rendőrség, biztosítani!”

    A közlekedés megbénítása spontán tüntetéssel egy olyan tett, amihez a rendőrségnek asszisztálnia kellene?
    Civilizált országokban nem ez a gyakorlat.

    A bolondokházában basszorkányos Varga János sikert arathatna téveszméivel.

    “Tisztességes, demokratikus törvényes jóléti állmot akarunk!” követeli János Varga.

    Mitől lenne az tisztességes törvényes, demokratikus és jóléti, ha bármilyen csoportocska arra hivatkozva, hogy spontán tüntetnek, bármikor, bárhol megbéníthatná a közlekedést és ehhez a rendőrségnek bármikor, bárhol asszisztálni kellene!

    • Ernő Csonka

     Hát a csőcselék hídlezárásaival hogyan is volt? Meg a kerítésbontással amit a potrohos vezényelt?

     • Vidéki

      A kordonbontás nem idézett elő közlekedési káoszt!

 • Vidéki

  Az Átlátszó halar nevű újságírója bűzlik az önhittségtől:

  “Mi a szabály Én döntöm el”, mondja az Átlátszó halar nevű újságírója.

  A közúti közlekedést megbénítani nem kell félnetek! Biztatja kedvenc provokátorait az Átlátszó halar nevű újságírója.

  Én (a halar) azt mondom nektek, hogy a rendőrök a hibásak, akik a KRESZ alapján igyekeztek megakadályozni a közúti közlekedést megbénítását

 • Katalin Bucki

  Valamit kellett csinálni a rendőröknek is, ha már nem akadt más dolguk! Szegények halálra unhatták magukat, hiszen a várt provokációk megint elmaradtak!