Ismét a jobb oktatásért tüntettek a diákok – itt megnézheti a péntek esti közvetítést

Non scholae sed vitae discimus : Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk
Non scholae sed vitae discimus : Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk

 

Péntek kora estére diákok hirdettek demonstrációt a Deák térre, ahonnan a Kossuth térre vonultak. A tüntetéssel az oktatási rendszerváltást szeretnék elérni, hogy versenyképes tudást kapjanak az iskolákban.

Két szervezet, a Diákparlament és a Diákvagyok február 23-ra újabb tüntetést szervezett az oktatási reformok kikövetelése érdekében. Január 19-én már demonstráltak ugyanezért, de nem sikerült változást elérniük, a kormány szóba sem állt velük.

“Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem reagált érdemben a magyar diákság követeléseire, a miniszterelnök úr pedig nem mert kiállni nyilvános vitára a tüntetést szervező diákokkal. Sajnáljuk, hogy a kormány teljesen hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás nemzeti ügyének.”

A diákok 12 pontban foglalták össze, milyen változásokat szeretnének: többek között szabad tankönyvválasztást, a nulladik órák eltörlését, valamint kritikus gondolkodásra és felelős állampolgárságra nevelést.

“Képezze az oktatás alapját a 21. században szükséges készségek fejlesztése! Igazságos, demokratikus és modern oktatást minden diáknak!”

A tegnapi tüntetésen többezren vettek részt, a diákokkal vonultak családtagok és tanárok is. Munkatársunk részt vett a demonstráción, és élő videón közvetítette az eseményeket.

A diákok a tegnapi tüntetés után rögtön meg is hirdették a következőt március 15-re.

 

 

 

Videó: Baranya Ákos

 

 

 • Péter István

  Pedig, már Lenin elvtárs is megmondta, hogy tanulni, tanulni, tanulni és nem tüntetni.

 • pumuklik

  A tehetetlen lipsik már a maguk kreálta “független(?) diákparlament” álcája mögé bújva próbálnal zavart kelteni!

 • pumuklik

  “Kattints ide, és támogass minket!”

  Támogasson benneteket gyuribácsitok meg a hóhér!

 • György Pados Mészáros

  Ezt nem Lenin elvtárs mondta, hanem Nagyezsda Krupszkaja. Tanulni, …. Csak pontosan, szépen.

 • Mária Erki

  Nem a kormánytól kell várni a jobb oktatást, hanem a tanároktól ! Nem hiszem, hogy a 0.órát ez a kormány vezette be ! Szerintem egy diák ne követeljen, hanem kérjen, akkor talán meghallgatásra talál !