“Kisvasutat Moszkváig” – Békemenet-paródiát tartott a Kétfarkú Kutyapárt

mkkpbekemenet

 

Az elmúlt hetek kormányellenes tüntetései után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombaton kormánypárti és Moszkva-barát Békemenetet szervezett. A több ezres tömeg vicces transzparensekkel vonult az Oktogontól az Erzsébet térig, élőben követtük a menetet.

 

1xckok

 

Április 22-én délután az Oktogonon gyülekeztek azok, akik a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által szervezett Békemeneten akarták megmutatni, hogy kiállnak a kormány és annak nagy barátja, Oroszország mellett.

Az “Illiberal Pride” alcímű demonstráción több ezren vettek részt, és rengeteg vicces transzparenst emeltek a magasba.

“Kisvasutat Moszkváig”

“Hungary first. Paks2″

“Legyen két Orbán!”

“Ne kőcsenek a zoktatásra”

“Még több stadiont akarunk!!!”

“Minden fasza”

Kovács Gergő pártelnök tüntetésnyitó beszéde elején megkérdezte, hogy mindenkiért ment-e a repülő, és a negyvenmillió lengyel is ideért-e. Ezután Soros György megpróbálta elrontani a mikrofont, de sikerült kivédeni az ármánykodást, így Kovács el tudta mondani gyújtó hangú beszédét.

Utána “Bencsik Zsolt” és “Szergej Sprotni” tüzelte a közönséget, majd a hangszórókból több mozgalmi nóta, és az egykor Fidesz-kampánydallá tett “Listen to your heart” szólt, amíg a tömeg a félig lezárt körúton sétált. A tömegben a CÖF-ös Békemenethez hasonlóan helységneves táblák is felbukkantak, pl. Észak-Korea és Minszk.

 

 

A Blaha Lujza téren letették egy stadion alapkövét, majd az Astorián át az Erzsébet térre mentek, ahol közös skandálással ért véget a kormánypárti vicctüntetés.

 

 

Videó: Baranya Ákos

 

tetszett_a_cikk3

 

 • András József Fazekas

  Ez durva öngól … !

  Ez épp az utcai tüntetés értelmetlenségét jeleníti meg, domborítja ki.

  Egyáltalán nem a kormánypártoknak árt, hanem magát tüntetést, mint a politika befolyásolásának eszközét üresíti ki.

  • huntomas

   Szerintem baromira nem öngól.
   Ezt a szintű hatalmi demagógiát muszáj oldania az embereknek. Vigadva sírt a magyar.

   Nem tudom te melyik országban élsz, de itthon már nem lehet jobban kiüresíteni a politikát. Amíg sok 35+os embernek az az élménye, hogy a bukott tolvajokat semmilyen felelősségre nem vonják, és Gyurcsány is vígan politizál, addig sajnos az egész korrekt ellenzékiségre is rányomja a bélyegét ez a nyomasztó következménytelenség. Másik oldalon pedig a konteó szerű kormánypropaganda.

   • András József Fazekas

    Ha tudsz nevetni az ellenzék 2018-as bukásán, akkor hajrá !

    Ezen senki nem nevet, még ti sem … !

  • Zoltán Nemcsényi

   Képzeld el, hogy ezek után kimegy a CÖFös békemenet ugyanezekkel a jelszavakkal, aztán párhuzamba állítják a kettőt a különböző orgánumok.
   Nagyon is sok értelme van: egyszerűen nevetségessé teszi a fideszt, a CÖF-öt, Bayert… Akin nevet az ember, attól nem fél.

   • András József Fazekas

    Ha tudsz nevetni az ellenzék 2018-as bukásán, akkor hajrá !

    Ezen senki nem nevet, még ti sem.