“Kisvasutat Moszkváig” – Békemenet-paródiát tartott a Kétfarkú Kutyapárt

mkkpbekemenet

 

Az elmúlt hetek kormányellenes tüntetései után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombaton kormánypárti és Moszkva-barát Békemenetet szervezett. A több ezres tömeg vicces transzparensekkel vonult az Oktogontól az Erzsébet térig, élőben követtük a menetet.

 

 

Április 22-én délután az Oktogonon gyülekeztek azok, akik a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által szervezett Békemeneten akarták megmutatni, hogy kiállnak a kormány és annak nagy barátja, Oroszország mellett.

Az “Illiberal Pride” alcímű demonstráción több ezren vettek részt, és rengeteg vicces transzparenst emeltek a magasba.

“Kisvasutat Moszkváig”

“Hungary first. Paks2″

“Legyen két Orbán!”

“Ne kőcsenek a zoktatásra”

“Még több stadiont akarunk!!!”

“Minden fasza”

Kovács Gergő pártelnök tüntetésnyitó beszéde elején megkérdezte, hogy mindenkiért ment-e a repülő, és a negyvenmillió lengyel is ideért-e. Ezután Soros György megpróbálta elrontani a mikrofont, de sikerült kivédeni az ármánykodást, így Kovács el tudta mondani gyújtó hangú beszédét.

Utána “Bencsik Zsolt” és “Szergej Sprotni” tüzelte a közönséget, majd a hangszórókból több mozgalmi nóta, és az egykor Fidesz-kampánydallá tett “Listen to your heart” szólt, amíg a tömeg a félig lezárt körúton sétált. A tömegben a CÖF-ös Békemenethez hasonlóan helységneves táblák is felbukkantak, pl. Észak-Korea és Minszk.

 

 

A Blaha Lujza téren letették egy stadion alapkövét, majd az Astorián át az Erzsébet térre mentek, ahol közös skandálással ért véget a kormánypárti vicctüntetés.

 

 

Videó: Baranya Ákos

 

tetszett_a_cikk3

 

 • András József Fazekas

  Ez durva öngól … !

  Ez épp az utcai tüntetés értelmetlenségét jeleníti meg, domborítja ki.

  Egyáltalán nem a kormánypártoknak árt, hanem magát tüntetést, mint a politika befolyásolásának eszközét üresíti ki.

  • huntomas

   Szerintem baromira nem öngól.
   Ezt a szintű hatalmi demagógiát muszáj oldania az embereknek. Vigadva sírt a magyar.

   Nem tudom te melyik országban élsz, de itthon már nem lehet jobban kiüresíteni a politikát. Amíg sok 35+os embernek az az élménye, hogy a bukott tolvajokat semmilyen felelősségre nem vonják, és Gyurcsány is vígan politizál, addig sajnos az egész korrekt ellenzékiségre is rányomja a bélyegét ez a nyomasztó következménytelenség. Másik oldalon pedig a konteó szerű kormánypropaganda.

   • András József Fazekas

    Ha tudsz nevetni az ellenzék 2018-as bukásán, akkor hajrá !

    Ezen senki nem nevet, még ti sem … !

  • Zoltán Nemcsényi

   Képzeld el, hogy ezek után kimegy a CÖFös békemenet ugyanezekkel a jelszavakkal, aztán párhuzamba állítják a kettőt a különböző orgánumok.
   Nagyon is sok értelme van: egyszerűen nevetségessé teszi a fideszt, a CÖF-öt, Bayert… Akin nevet az ember, attól nem fél.

   • András József Fazekas

    Ha tudsz nevetni az ellenzék 2018-as bukásán, akkor hajrá !

    Ezen senki nem nevet, még ti sem.

 • Zsolt

  A címhez kapcsolodóan: mondta valaki, hogy egy zöld szám felszámolja a mélyszegénységet? Nem. Na, akkor miért kell hülyeségeket a döntéshozók szájába adni (vagy legalább is ezt sugallni)? Senki nem várta a mélyszegénység felszámolást egy zöld számtól, ez egy olcsó manipuláció a döntéshozók ellen. Értem én, hogy a hatalomnak a körmére kell nézni, de ez fölösleges hergelés. Amúgy meg igenis, ez is lehet egy kezdet. A gond az, ha semmi egyéb nem követi, elég lenne arra koncentrálni ami elmaradt, a felajánlott munkahelyekre. Egyelőre a beazonosításra jó a zöldszám is, meg arra is, hogy leszoktassák őket a könyöradományból élésre. Vannak olyan esetek is, amikor a munka és a koldulás közül inkább ezt válasszák, mert a koldulás a könnyebb (és adott esetben a sokkal jövedelmezőbb is).

 • Villő Hanga Jakab

  A mondat arra vonatkozik, ahogy az később kiderül a szövegből, hogy kolduló gyerek alig van, így nekik könnyen segíthetnének hangzatos kampány nélkül és a szegényekkel szemben ébresztett ellenszenv nélkül. Az Őrkőn járva látható, hogy a probléma valójában máshol van és jóval nagyobb. Remélem, hogy bölcs dolog: nem hergelni, de követni egy-egy bejelentést, annak az eredményeiről értesíteni a polgárokat, illetve szakértőkkel megvizsgálni, mennyire megfontoltak a hatóságok lépései. Az utolsó mondatával arra utal, ha jól értem, hogy karba tett kézzel várjunk, amíg lesz állami szintű politika és támogatás?

 • http://blog.erdely.ma/arus_zsolt/ Árus Zsolt

  Nos:
  1. Megeshet, hogy kevés kolduló gyermek van, de mi a garancia arra, hogy holnap is kevés lesz, vagy ugyanazok lesznek? Ha pedig a cél az, hogy segítsenek azokon, akik kuldulásra szorulnak, úgy ez a módszer kezenfekvõ, tehát nincs értelme kárhoztatni.
  2. Ha a polgármesteri felhívás arról szól, hogy jelezzék ha kolduló gyermeket látnak, AZÉRT HOGY segíteni tudjanak, akkor igen élénk fantázia kell ahhoz, hogy valaki ezt úgy értelmezze, hogy ez által ellenszenvet kelt a a szegényekkel szemben.
  3. Követni, értesíteni, megvizsgálni nyilván helyénvaló. Ugyanakkor az objektivitásra törekvés egy sajtós számára igen fontos szempont kell legyen. Márpedig ha már az írás címe csúsztatás, akkor azzal igen nagy valószínûséggel nem rokonszenvet, hanem ellenszenvet vált ki.
  4. Aki mindenképp félre akar érteni, úgy is értheti aaz utolsó mondatomat. Attól az még arról szól, hogy rossz helyen keresi a felelõst és a megoldást.

 • Villő Hanga Jakab

  1. Éppen ez a lényeg, hogy a probléma sokkal nagyobb, mint a néhány kolduló, aki az utcán van, ezért kérdés, hogy mire jó, azokat a szegényeket lajstromolni, akik az utcán vannak, hiszen jóval több gyerek szorul rá segítségre, aki nem koldul. Azért nem kézenfekvő a módszer, mert a helyi szervezetek ismerik azokat, akik a leginkább rászorulnak, sőt maga a polgármester is azt mondja, tudják kikről van szó, így értelmetlen a nyilvános megszólítása a város polgárainak – legalábbis a probléma megoldása szempontjából.
  2. Nem élénk fantázia, hanem szövegelemzés kell: “a koldulás életforma” azt jelenti, hogy ez egy választás, ez pedig a koldulók, szegényégben élők hibáztatásának az egyik formája; “tudjuk, hogy nem dolgoznak”, azt jelenti, hogy a szülők, bár dolgozhatnának, nem teszik, hanem helyette koldultatják a gyerekeik – itt ismét az látszik, hogy aki ebben a helyzetben van, maga tehet róla. Az is elhangzott, hogy kiemelik a gyermekeket a családból, ami első kézből fenyegetés, ami arra alapul, hogy kolduló gyermekek szülei nem akarnak majd együttműködni.
  3.mit ért objektivitás alatt? A cím nem csúsztatás, hanem egy problematizáló témamegjelölés, ami egy intézkedést és a hozzá mért helyzetet teszi egymás mellé. Rokonszenvet, ellenszenvet kiből?
  4. Ez esetben arra vagyok kíváncsi, hogy kellene keresni a felelőst, és hogy lehet rávenni, hogy elvégezze a feladatát? (Köszönöm)

 • http://blog.erdely.ma/arus_zsolt/ Árus Zsolt

  1. Akár igaza is lehetne, ha a helyi hatóságok semmi mást nem tennének, csak “lajstromoznák” az utcán levõket. De a felhívásból egyáltalan nem ez derül ki. Ha pedig ez egyike azoknak amiket tesznek, akkor továbbra is mondom, hogy értelmetlenség kárhoztatni.
  2. Rendben, elemezzünk szöveget. A polgármester felhívásában nem szerepelnek a “koldulás életforma” és “tudjuk, hogy nem dolgoznak” szókapcsolatok, tehát nem érthetõ, hogy ön miért teszi ezeket idézõjelbe. Honnan idéz? A polgármester felhívását elemezve pedig egyszerûen nem táláható semmi, ami alátámasztaná azt, hogy annak célja avagy hatása az ellenszenv keltése lenne.
  Ugyanakkor naívság lenne azt feltételezni, hogy mindezek mellett csak olyan cigány családok léteznek, ahol a szülõk megpróbálnak minden más lehetõséget, s csak végsõ elkeseredésükben küldik koldulni a gyermeket. Márpedig ha egy problémát meg akarunk oldani, akkor elsõsorban pontos képet kell alkotni róla.
  3. Mint említettem, a cím egy csúsztatás, nem következik logikusan a polgármesteri közleménybõl. S mint ilyen, nyilván ellenszenvet kelt a helyi hatóságokban az írás és szerzõje ellen. Ugyanakkor ha a cél valóban a megoldás keresése, akkor érthetetlen, hogy miért nem kereste meg és szólaltatta meg a polgármestert is.
  4. Elsõ hozzászólásomban leírtam, hogy hol vannak a felelõsök, ergo keresni nem kell õket. Azt pedig nem értem, miért én kellene megmondjam, hogy miképpen kellene õket rávenni ezen feladatuk elvégzésére. Engem egyéb támák folglalkoztanak, azok kapcsán igyekszem rájuk befolyást gyakorolni.