Megtelt a Hősök tere a civil szervezetek védelmében

civil-tuntetes-sziv_kk

 

Nagyjából tízezren tüntettek szerdán a kormány civil szervezeteket megbélyegző törvénymódosítása ellen. Egy nagy szívet formáztak a tömegből, amibe a CIVIL szó volt beleírva. A tüntetésen felszólalók egybehangzó véleménye volt, hogy a civil szervezetek közfeladatokat ellátó, vagy a hatalmat ellenőrző munkáját akarja ellehetetleníteni a kormány.

 

 

“A Parlamentnek benyújtott új civil törvény külön regisztrációra kötelezné azokat a civil szervezeteket, melyek a magyar állam költségvetési szerveitől függetlenül évi 7,2 millió forintnál nagyobb támogatást kapnak külföldről. A törvénymódosítás által érintett szervezetek eddig is minden jogszabálynak megfelelően és átláthatóan működtek: nyilvános volt, hogy milyen forrásból, mekkora összegű támogatást kapnak, és azt mire fordítják. Ez kiderül minden szervezet nyilvános éves beszámolójából is.” – írja 102 civil szervezet közös nyilatkozata.

A tegnapi eseményen beszédet mondott László Luca, a Közép-európai Egyetem diákja; L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója; Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért igazgatója; valamint Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója.

 

 

 

tetszett_a_cikk3

 

 • józsef berecz

  MIÉRT NEM AZ ALULJÁRÓKBA MENTEK KÉREGETNI ?????

  • A Jó Meglepően Izmos Hercege

   Nem lehet elférni a sok katolikustól meg jobbikostól.

  • win7ston

   Úgysem értenéd…, ahogy a “caps lock”-ot sem…! :(

  • Peter Varga

   már hogy a fideszesek, miért nem oda mentek annak idején? jó kérdés!

 • Mata Hari

  A prezentaciotokat is fel tudnatok tolteni?

 • András József Fazekas

  “Foreign Agents Registration Act 1938″

  https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_Agents_Registration_Act

 • Ági33
 • Natrix12

  Kis analógia jut eszembe erről a magyar FAR-ról.
  Egyik skandináv országban egy kirgiz “menedékkérő” terrorista eltaposott vagy féltucat járókelőt. Ezt megelőzően is tudta az emberi jogot pontosan ismerő rendőrség, hogy a pofa terrorista gyanús. Viszont szem elől tévesztette, mert hamis volt a lakásbejelentője. El kellett volna rég tűnnie az országból, de vannak “emberi jogai”. Ezért aztán titkosszolgálati eszközökkel nem kutakodhattak utána. Aztán tette, amit tett. Lehet, hogy tíz évet is kap érte…
  Ezek a “civilek” csak bejelentésekre lennének kötelezve, de az valamiért sárga csillag. Én buta vagyok és nem értem, miért szégyen az, ami legális (vagyis törvényesen bejelentett).
  Miért lehet törvényes az illegális? (Már ami a migrációt illeti.)
  Apropó: amikor a feleségem bíróságilag a szingliséget választotta és törvényesítette ellenem (vagyis elvált), a bíróság letiltotta a fizetésem 40%-át, holott mindenkor tisztességes férj és apa voltam. Kértem, ne tiltsák le, rendesen fizetni fogom. Azt mondták, hogy törvény, az törvény. Nem baj, hogy a gyermekeimet megfosztották az apjuktól, ezentúl az apjuk még egy részlet vásárlás erejéig is hitelképtelen lesz. Törvény az törvény. Megint nem értem: ha a törvény elszámolásra kötelez valakit, akár jogi személyeket is, ha azok tisztességesek, ettől miért lennének megbélyegezve? Vagy ez a “soros izé” egy szégyen? Ha meg szégyen, akkor szégyelljék!

 • Zajzon Ildiko
 • Zajzon Ildiko

  Még egy kormányváltó narkós patkány ……..https://www.youtube.com/watch?v=N_lSDzjp8_g