Bezárás
riport

Izrael-ellenes ultraortodox zsidókkal ápol jó kapcsolatot a Jobbik

A Vice magazin közölt egy riportot a Londonban élő anti-cionista zsidó közösségről. A hagyományaikhoz ragaszkodó, Izrael államot elvető zsidó közösség jó kapcsolatokat ápol a Jobbikkal, erősítette meg az Átlátszónak a párt külügyére.

A Londonban élő zsidó közösség mindennapjaiba enged bepillantást a Vice magazin riportja. A videóban a Neturei Karta szervezethez kapcsolódó rabbi beszél, hogy miként él a közösségük, miként tartatja be a szigorú vallási szabályokat a mindennapokban.

A filmen látható egy tüntetés is, ahol Palesztina szabadságáért tüntetnek a szervezet tagjai, és izraeli ellentüntetőkkel is találkoznak. A videóriport végén egy Izrael zászlót is elégetnek a zsidó vallási közösség tagjai.

A magyar nyilvánosságban is megjelent már a szervezet és a Jobbik közötti kapcsolat híre. Gyöngyösi Márton is megerősítette az Átlátszónak, hogy jó kapcsolatot ápolnak a Neturei Kartával. A Jobbik közeli N1 TV is készített egy riportot a szervezettel:

Vágó Gábor

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom