Most könnyebb sunnyogni – Vágó Gábor a vagyonosodási vizsgálatok megszüntetéséről

Rogán Antal és Tállai András, a NAV vezetője
Rogán Antal és Tállai András, a NAV vezetője

 

Súlyos bevételektől esett ez az állam azzal, hogy a NAV már nem indít vagyonosodási vizsgálatokat, a politikusoknak viszont nagyon jól jön.

 

800x500_
Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

atlatszo.hu/azenadombol/

 

2016. januárban lépett hatályba az a törvény, amely kimondja, hogy csak abban az esetben indít a NAV vagyonosodási vizsgálatot, amikor büntetőeljárás is folyik, illetve ha valaki saját maga kéri ezt.

Az ATV Start műsorában Vágó Gábor elmondta, hogy 2015-ben 20 milliárd forintot nyertek az adófizetők és az állam azzal, hogy az adóhatóság megvizsgálta, hogy a bevallott jövedelem és a valós költések között mekkora volt a különbség. A megszüntetés oka az lehetett, hogy sok vezető politikus ellen kezdeményeztek vagyonosodási vizsgálatot, akiknek elég sok vesztenivalójuk volt ezzel.

Az interjú teljes egészében itt megtekinthető:

 

 

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

 • Pásztohy Zoltán

  De a 2000-ben újjáalakult Vasgárda és a Legionárus Mozgalom létét, szerepét, és pl. kapcsolatát más pártokkal vagy politikusokkal (pl. RMDSZ) kéne tisztázni. Lásd Máté András képviselő Maszolos (2015) nyilatkozatát (akkor az ügyet elhallgatták).

 • Szakáts István

  Ennek az eljárásnak mint lépcsőfoknak valóban kicsi a jogilag elérhető maximális eredménye, de 1. nem csak jogi eredményben 2. nem egyetlen lépcsőfokban gondolkodunk.

 • http://blog.erdely.ma/arus_zsolt/ Árus Zsolt

  ÉRtem én, de fennebb azt olvasom, hogy a fengyelmi eljárás eredménye kvázi borítékolható, s ellene fellebbezésnek módja nincs. Akkor meg ez nem tekinthetõ egy kötelezõen megteendõ lépésnek, ahhoz hogy lehessen továbblépni. Hangsúlyozom, csak arra tudok alapozni, ami itt fent le van írva.
  S ugyan nem tartozik szorosan ide, de érdekelne, hogy mi a helyzet nyelvhasználat-fronton Kolozsváron. Szerintem megérne egy Átlátszó anyagot az is, fõleg az a rész, hogy mi történt a tábla-ítélet jogerõssé válása óta.