Kívül-belül megújult a Rogán testvérek balatonlellei nyaralója

roganclap

 

A tulajdoni lap szerint 2008. június 2-án jegyezték be a szakonyfalui illetőségű, 1929-ben született Majczán Fernencné tulajdonjogát a Balatonlelle, Honvéd utca 27. alatti ingatlanra. Az idős hölgyet Rogán Antal anyai nagyanyjaként azonosította a sajtó. Azt valahogy sem akkor, sem később nem feszegette senki, hogy a 79 éves nyugdíjas asszony miből vette meg a már akkor is több tízmillió forintot érő nyaralót – Rogán családját a szülőfalujában nem tartották különösebben tehetősnek: apja boltvezető volt, édesanyja szakács a helyi óvodában.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Akárhogy is, a nagymama néhány hónappal a lellei nyaraló megvásárlása után meghalt, az ingatlant Rogán Antal és testvére, Rogán Valéria örökölte, így a szerzés forrásával kapcsolatban egyiküknek sem kellett magyarázkodnia. (Rogán Valéria Szakonyfalu polgármesterként éppúgy vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett közszereplő, mint a bátyja.) Két évvel ezelőtt találgatások tárgya volt a lellei ház mérete: mint a felvételeinken is látszik szabad szemmel impozáns épület, különböző becslések szerint az alapterülete összesen 260 nm.

 

Kívül-belül megújult a Rogán testvérek balatonlellei nyaralója from atlatszo.hu on Vimeo.

 

A Pasa-park árnyékában Rogánék lellei nyaralója elkerülte a médiafigyelmet, pedig nem jelentéktelen értékről van szó: a hasonló méretű, fekvésű és állapotú ingatlanokat 50 és 100 millió forint közötti áron kínálják.

A nyaraló, a rendelkezésre álló felvételek alapján, korábban sem volt éppen rossz állapotban. Helyi forrásaink szerint azonban tavaly szeptembertől idén áprilisig kisebb megszakításokkal folyamatosan dolgoztak az ingatlan felújításán. Az kívülről is látszik, hogy újraparkosítottak több száz négyzetméternyi zöldfelületet, kicserélték a járólapokat, térköveket, közel 1 méterrel megmagasították a kerítést, és a régi medence helyére is egy jóval nagyobb került; de felújították az épülethez tartozó gépkocsibeállókat is. Az általunk megkérdezett szakértők szerint csak ezek a munkálatok piaci áron több millió forintba kerülhettek.

Bár értelemszerűen csak az utcáról tudtuk megnézni a lellei Rogán-villát, helyi forrásaink szerint jelentős beltéri munkálatok is zajlottak a felújítás 7-8 hónapja alatt: kétheti rendszerességgel vitték el a bontási anyaggal megpakolt konténereket, és ehhez arányosan érkezett építőanyag, amit később feltehetőleg beépítettek. Kívülről annyi látszik a régebbi felvételekkel összevetve, hogy a légkondícionáló rendszert felújították és bővítették.

Kapcsolódó cikkek

Íme Rogán Antal propagandaminiszer kávépartnerének svájci villája

Titokzatos svájci cégeken keresztül is a Rogán-Kertész üzleti körhöz köthető Fürstner József fogorvos

Régi ismerősünk Kertész Balázs, a propagandaminiszter tegnap kiszerkesztett fantomja

Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze

Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

A munkák jellegére, volumenére és költségére vonatkozó kérdéseinket elküldtük a kabinetminiszter titkárságára, alább közöljük a teljes levelezést:

Tisztelt Sajtóiroda!

Rogán miniszter úr – vagyonnyilatkozatában is szereplő – balatonlellei nyaralójával kapcsolatban helyiek azt állítják, hogy 2015 őszétől 2016 tavaszáig kisebb megszakításokkal folyamatos felújítási munkák zajlottak a Honvéd utca 27. alatti nyaralóban. Nemcsak a kerítést magasították meg, de újraparkosították a telket, új, nagyobb medencét építettek be, új térkövet és járólapokat raktak le, és számos más kültéri munka zajlott. Az általunk megkérdezett szakértő szerint csak ezek a kültéri munkák több milliós költséggel jártak. 

Forrásaink szerint ugyanakkor a legjelentősebb átalakítás az épület belterében történt, tucatnyi konténerben szállították el az építkezés ideje alatt az építési törmeléket és egyéb hulladékokat, ugyanakkor ennek megfelelő mennyiségű építőanyag is érkezett az ingatlanra, ezeket folyamatos használták fel az építkezésen. Helyi forrásaink szerint csak a felhasznált építőanyagok (légkondícionáló készülékek, burkolatok, szerelvények) értéke több millió forintra rúg.

Ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretnénk megtudni Miniszter úrtól:

1 – Megtörténtek-e a fent említett felújítási munkálatok az Ön lellei nyaralójában? 

2 – Mennyibe került a teljes felújítás? 

3 – Milyen forrásból fedezte a felújítás költségét?

Egyben azt kérjük, hogy – a személyes adatok kitakarásával – elektronikus másolatban bocsássa rendelkezésünkre az elvégzett munkákról kiállított számlákat.”

A miniszterelnöki kabinetiroda válasza:

„Azt, hogy a Rogán Antal társtulajdonában lévő balatonlellei nyaralóban történt-e bármilyen változtatás alapvetően magánügynek tartjuk. Állításai azonban erősen túlzóak, semmilyen engedélyköteles változtatás, érdemi nagy felújítás nem történt. Rogán Antal és az ingatlan társtulajdonosa minden költséget közösen viselnek.”

Újabb kérdés tőlünk:

„Önök azt írják, állításaim – valójában a helyiek állításai – erősen túlzóak az ingatlanon “semmilyen engedélyköteles változtatás, érdemi nagy felújítás nem történt. Rogán Antal és az ingatlan társtulajdonosa minden költséget közösen viselnek.”

Ebben az esetben, felteszem, nincs akadálya annak, hogy az első levelemben írtaknak megfelelően megküldjék részemre a felújítással kapcsolatban keletkezett számlák másolatát. Különös tekintettel arra, hogy az ingatlan társtulajdonosa, Rogán Valéria maga is vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett közszereplő.”

A kabinetiroda második válasza:

„Ahogyan azt már a tegnapi nap folyamán is jeleztük, ez magányügy, megkeresésében erősen túlzó állítások szerepelnek. Rogán Antal vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tett. Kérjük, küldje el a jogszabályi hivatkozást, hogy mi alapján kéri miniszter úrtól a megkeresésében szereplő számlákat.”

Természetesen semmilyen jogszabály nem kötelezi Rogán Antalt, hogy számlákkal bizonyítsa, nem volt jelentős összeg a felújítás. A folytatásban viszont be fogjuk mutatni, hogy akkora értékről van itt szó, ami mégis igényelne némi magyarázatot a miniszter részéről.

Becker András

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Papp László Gergely

  Már az aljas ravaszkodás, hogy a mama nevére vették az ingatlant. Ezt még tetézi, hogy mindezen vagyon az ország adófizetői pénzéből ügyeskedődött össze. Ugye rogán úr? Jó buli az országból élni! Olyan nyakatekert világban élünk, ahol ahelyett, hogy a közösség tiszteletét életformájával, becsületével kivívott többek által megválasztott ember, bekerül a közösségért tevő székbe, nagy ívben tesz a közre, és csak a saját pecsenyéjét sütögeti. Mondhatnánk (és sokan mentegethetik őt), hogy más is, mi mindannyian ezt tesszük. Igen ám, de a kisember nem kiválasztott! Ha valaki bekerül akárcsak egy polgármesteri székbe, ott nemhogy illik, de kötelező a lehető legtisztességesbben élni, példát mutatva, mert ez az elvárás. A kisemberi kavarásokat meg illik elfelejteni. Már akiben termett annyi értelem és inteligencia. Micsoda aljas becstelen dolog visszaélni a Hazával. Na ez az ami nem nemzeti cselekedet, hiába tűz kalapnyi kokárdát magára minden alkalomra, és döngeti nemzeti mellét ez nem más, mint hazaárulás!
  ui. Jah, és majd megy a dörzsölt jogot tanultak segedelmével a szerecsen mosdatás, és minden hó tisztának látszik majd, a mögöttük álló birkák meg bégetnek majd hosszú tömött sorban, mint tették ezt.

 • Pál Pay

  egy szemüvegvásárlás kapcsán má r lehet vagyonosodási vizsgálat, de az arany vécékagyló nem ad okot erre… na, ja, qoud licet Iovi, non licet bovi

  • Béla Somogyi

   Már egy éve nincsenek vagyonosodási vizsgálatok! Ugye tudod miért? :-)

   • Pál Pay

    ???

 • Sebaj, Tóbiás!

  Hányinger ez a kis p.cs, a főnökével együtt. Vajon elég időm van még vissza, hogy nyüszítő kutyaként vádlottként a bíróság mogyorózza őket?

  • janos

   Több mint két millió seggnyalóval a hátuk mögött? Kizárt.

 • Odiv

  Mennyi iligy van itt, te jó isten b+

 • László Gál

  “Szegény Tóni képviselő úr”. Majd gyűjtést rendeznek a megsegítésére, mert a vagyonnyilatkozata alapján semmije sincs.

 • Irén Almássy

  Minden rendszernek, kormánynak vannak elégedetlen ellenzékieskedői. Amikor ők voltak hatalmon és Kóka,Hagyó Simon, Veres, Nyakó és még sokan mások gazdagodtak, síboltak érdekes módon ez a mostani nagyítóval sétáló társaság nem volt ennyire aktív. Viszont kérdezném- van egy emberke – hazatelepedett – amerikában adó be nem fizetéssel megvádolt egyén akinek még a nevét sem említik Pedig az is “fidesznyik”. Súlyos millárdokat zsebel a “megkapott” kaszinó tenderből – MILLIÁRDOKAT. Vajon mi az oka, hogy Rogánon verik a port amikor közel sincs annyija – mint az ingyenélőknek. Zoltai, Vajna……. ők tabuk??? Tessenek már valamit írni arról, hogy is van, hogy éhező, hajléktalan, beteg embereknek filléreket koldulnak nagyobb ünnepeken! össze ezek meg csak úgy, ajándékként tesznek zsebre napi több tízmilliókat??????? Írják meg, nyomozzák ki – ki adja nekik azt aminek állami kézben kellene lenni????? Minden nap vehetne legalább egy autóbuszt Tarlós, takarítathatná az utcákat, lenne wc papír a kórházakban, rendelőintézetekben – takarítószer, fertőtlenítő és személyzet. Kollégium – méregdrága albérlet helyett. De erről nem beszélnek – mint ahogy a kormánybiztos feleségének gyémántboltja és fánksütödéje sem veri ki a biztosítékot. Ja, telik a milliárdos magánvagyonából? Helyes – de akkor miért is kapja ajándékba a súlyos millárdokat a szegény emberek orra elől????

  • PAPI

   Igaza van miért merik meg kérdezni Rogántól hogy miből gazdagodott meg !!!! Bravó!!!

  • https://www.facebook.com/robotkocsi/ www.facebook.com/robotkocsi

   írnak eleget Vajnáról is. csak oda kéne figyelned!

   • Irén Almássy

    terelés, az amit írnak…..

 • nd

  érdekesebb lett volna az, hogy miből lett a villa anno.
  egy megosztott tulajdonú nyaraló felújításán kekeckedni nem érdemes, jogszabályilag sem indokolható, meg nem is akkora tétel. szerintem ez egy döglött téma.

 • János Kender

  Sokan nevezik igazságérzetnek saját irigységüket.Addig nem tudsz továbblépni, míg a gyűlölség tölti ki napjaidat. Sokan megfeneklenek az irigységben, haragban, féltékenységben. Mire mennek vele?

  • Papp László Gergely

   Kedves jános! Irígység-e, ha valaki élete során igyekezett megteremteni egy tisztes, nem gondoktól mentes, de a mindent megoldani tudó anyagi jólétet. Képezte magát folyamatosan, hibát nem követve végezte munkáját, igyekezett fennmaradni a hullámzó piacon, sokszor nemtelen ellenfelekkel szemben. Igyekezett korrektül fizetni mindíg és mindenkit. ADÓT is! Majd jön egy jó helyre helyezkedő ember, és csak a helyzeti előnyéből fakadóan belepottyan egy állami cég felsővezetői székébe, és olyan vagyont kapar össze, többek között ennek az embernek a befizetett adójából, hogy sok a piacból élő vállalkozó megnyalná mind a tíz ujját, és örömmel dobná el minden előző életét. Egyszerűen a tisztességes karrierizmus létét kérdőjelezi meg. Az ember rombadőlve szembesül élete értelmetlenségével.
   Avval, hogy védelmébe vette rogánt, és leirígyezte támadóit, azt a kérdést vetette fel bennem, hogy ön megharcolt-e életéért, fizette-e a kiszabott adóját, vagy csak osztozkodott, és fizetett amennyit gondolt. Mert ha nem, akkor könnyedén leirígyezhet másokat.

  • Kovács Imre

   Ha valaki rendszeresen lopja a közvagyont, és ezt szóvá teszik az nem irigység!
   Csak a fideszes félázsiai köcsög banda tagjai vélik irigységnek!
   Érted, janóka !

 • Bálint László Hatfaludy

  Hát szerintem az idős hölgy az erdőben gombát szedve meglátta a nomenklatúrához tartozó rusnya rablókat és utánuk osonva, kihallgatta, amint a titkos barlangnál elkiáltották a varázsszót, hogy TÁRULJ SZEZÁMGYURIBÁ, és így megtudta, hogy lehet a kincshez hozzájutni. Aztán miután kiemelt egy csomót, azt ráhagyta jó Tóninkra majd elpatkolt és most üthetik nyomát, a kicsodák is?Itt a mese vége, fuss el véle.

 • Zingiber

  Ilyen nincs!
  Hogy lehet az, hogy az öregasszony számláján nem lehet utánanézni, hogy honnan került oda a pénz? Hogy lehet az, hogy a politikusok arra hivatkozhatnak, hogy családi segítséggel lett ez vagy az?
  Akkor mutassa az átutalásokat! És a család is számoljon el arról, hogy honnan lett a pénz!