Video

Az Átlátszó videóblogja nem csak szerkesztőségi anyagokkal korrupció, átláthatóság, környezeti ügyek és sok minden más témában.

ismeretterjesztés

Tehetünk-e róla, tehetünk-e ellene?

„Minden rendőr korrupt”, „Ezek a lusta cigányok, biztos a segélyre várnak”, „Akinek ilyen kocsija van, az csak gazember lehet”, „Azért jönnek a bevándorlók, hogy elvegyenek tőlünk mindent”. Ilyen és ehhez hasonló zsidós, orvosos, nagycsaládos és nyugdíjasos sztereotíp kijelentéssel indít az a kedves civil videó, ami nemrég jelent meg a Norvég Civil Alap Youtube csatornáján.

A „Miért üres a zsebem?” című videó azt a kérdést szegezi a nézőhöz, hogy tehetünk-e arról, ami miatt másokat hibáztatunk? És tehetünk-e ellene? A válasz természetesen igen, és ehhez eszközöket is ajánl: az Átlátszó által üzemeltetett Magyarleaks szivárogtató platformot, a közérdekűadat-igénylésekre használható Kimittud-ot és a K Monitor Mi pénzünk oldalát.

Tessenek megnézni és továbbadni!

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás