Video

Az Átlátszó videóblogja nem csak szerkesztőségi anyagokkal korrupció, átláthatóság, környezeti ügyek és sok minden más témában.

dokumentumfilm

Miért halnak meg orosz katonák Ukrajnában, ha elvileg nincsenek is ott?

Ősszel készült dokumentumfilmjében a Vice annak járt utána, hogyan lehet, hogy ha nincsenek orosz katonák Kelet-Ukrajnában, akkor miért gyászol – feltehetően több száz – fiatal katonát a családja? Mint kiderült, titkolt temetéseken búcsúztatják azokat a katonákat, akik a hivatalos magyarázat szerint „ismeretlen körülmények között” vesztették életüket. A filmben olyan családokat is bemutatnak, amelyek tagjai súlyos sérülést szenvedtek, illetve eltűntek a szakadár ukrajnai területeken.

A NATO és más nyugati államok képviselői az ukrajnai háború kezdete óta állítják, hogy Oroszország katonákkal és fegyverekkel támogatja a felkelőket, ezt azonban Oroszország máig nem ismerte el. A témában nyomozó újságírókat viszont rejtélyes támadások érik. A riport idézi a Kremlt, mely annyival kommentálja a nehezen elfedhető eseteket, hogy „sok önkéntes” harcol az oroszajkú kisebbség oldalán Ukrajnában.

 

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás