Korrupcióellenes szövetséget alapított Horváth András és Hadházy Ákos

Képkivágás

Az utóbbi idők nagy korrupciós ügyeit leleplező személyek – Horváth András, Hadházy Ákos, Vancsura István -, az olajügyeket feltáró Karancsi István és a Levegő Munkacsoportot vezető Lukács András, illetve Vágó Gábor ex-parlamenti képviselő részvételével új szervezet jött létre ma a korrupció ellen. A Kellesz (Korrupcióellenes Szövetség) célja mutyiügyek feltárása, a közérdekű bejelentők védelme és segítése, kutatás és szakértői munka, ami akár törvényjavaslatok írását is jelentheti.

Korrupcióellenes szövetség alakul from atlatszo.hu on Vimeo.

A kedd délután tartott sajtótájékoztatón Horváth András elmondta, hogy a rendszerszintű korrupció – mely kutatások szerint a szegénységet is fokozza – elleni küzdelem hiányos, a bejelentők védelmét szolgáló rendszer működésképtelen, ezért saját kezükbe veszik e tevékenységek egy részét. Bankszámlaszámot fognak indítani, melyre adományokat várnak bejelentők számára, de korrupciókutatással is foglalkoznak majd, valamint állami szervezetek, önkormányzatok és civil szervezetek számára segítenek szakmai javaslatok írásában, véleményezésében és programok alkotásában.

„Legyen következménye a korrupciónak Magyarországon” – mondta Vágó Gábor ex-képviselő, aki tényfeltáró munkát és jogi segítségnyújtást is ígért azoknak a szivárogtatni kívánó hivatali dolgozóknak, akik a korrupt hivatali rendszerekben kénytelenek közreműködni.

Hadházy Ákos, volt fideszes, ma LMP-s szekszárdi képviselő egy, az Öveges programban tapasztalt gyanús eset alapján jelezte, hogy több tízezer közalkalmazottnak kell szemet hunynia szabálytalanságok felett. Az általa nemrég feltárt esetben olyan egymástól független cégek által beadott szekszárdi pályázatok borítékairól mutatott felvételeket, melyeket ugyanazzal a kézírással címeztek meg és a pályázati dokumentációban leírtakkal ellentétben egy részüket fel sem bontották a polgármesteri hivatalban.

A sajtótájékoztató végén a Kellesz alapításáról szóló nyilatkozatot aláírók kiemelték, hogy magánszemélyek, vállalkozások és társadalmi szervezetek segítségére is számítanak, a hasonló ügyekkel foglalkozó civil szervezetekkel pedig együtt kívánnak működni.

A szövetség tagja Vancsura István, a márciusban nyilvánosság elé lépett volt adóhatósági főosztályvezető, aki egy független vizsgálóbizottság létrehozását javasolta a NAV ügyében, valamint a NAV elnökére vonatkozó szigorú, 2010-ben hatályon kívül helyezett kritériumok visszaállítását kérte a parlamenttől, melyek alapján el lehetne számoltatni Vida Ildikót.

Kérdésre válaszolva Horváth András kifejtette, hogy az áfacsalások ügyében nemrég napvilágra került ügyekben a kormány maga szivárogtat a zöld dossziéból, mert az általa leírtakban „összefüggés van azokkal az esetekkel, ahol amerikai cégektől akartak kenőpénzeket kicsikarni”. Vágó Gábor ehhez hozzátette, hogy az Ügyészség tovább tologatja az ügyre vonatkozó határidőket.

A sajtótájékoztatón Vágó Gábor azt is bejelentette, hogy egy civil szerveződés jövő csütörtökre tömegtüntetést szervez a korrupció ellen, melyen a Kellesz egyik tagja is fel fog szólalni.

A Kellesz alapítói szándéknyilatkozatát kilencen írták alá: Horváth András, Vancsura István, Hadházy Ákos, Vágó Gábor, Lukács András, Karancsi Tibor, Becker András, Paul Tamás, Király Zoltán.

A sajtótájékoztató végén egy kisebb közjáték is lezajlott. A helyszín előtti buszmegállóban szabálytalanul parkoló szlovák rendszámos fekete BMW-ből egy nagydarab férfi lépett ki, fényképezni kezdte a szövetség tagjait, majd amikor ők ezt számon kérték, visszaült az autójába és elhajtott a buszsávban.

Halász Áron

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

 • tomika

  Karancsi Tibor

 • https://www.etsy.com/shop/PuHaPro Wendriner Piroska

  Tele van a net az arcképükkel, mért kellett őket lefényképezni vajon?

 • Pál Nagy

  … ti miért nem fényképeztétek le a “zembert” akarom mondani a zombit? …. meg a járgányát? … csak így van esély “vitatkozni” és az adott adatbázisból előkotorni az ürgét, ha szükséges ….

 • Babszem Janko

  Mindát is be kellene vennetek, mert már 97-ben feltárta a korrupciós gyémánt ügyet pedig nem volt APEH-es, Vám-os, rendőrnyomozó sem. Minden korrupciós szálat ismer. Nélküle érdemi harcot nem tudtok folytatni, szerintem.

 • Takács Gábor

  Isten káromlás ezeket a szavakat ennek a büdös cigánynak kimondani.Isten az emberekért adta az életét ez a szemét tönkreteszi és szétlopja az országot.

 • kolozsi

  Elmebeteg.

 • http://anonymand.blogspot.com anonymand

  Csak szerényen, ha lehet!
  Félkegyem lesz az…

 • zskormanyi

  sors helyett szerintem Soros volt odaírva a papírra, csak félreolvasta…

 • agador

  Luther, de Jézus is kikergette a kufárokat a templomból, de a mai egyházfők, ártunk és ormányunk ismét piacot csináltak.

  • laszlo ador

   És még lopnak is!

 • bob

  Teológusként: Minden – hangsúlyozom: minden – hatalom Istentől ered. Ő a történelem ura, mindenható, szuverén Úr. Ha tehát azt nézzük, hogy lehetne-e bárkiből is miniszterelnök Isten akarata ellenében, akkor a válasz egyértelműen nem. Legalábbis Isten megengedő akaratával találkoznia kell a megbízatásnak. Ezt tekinthetjük épp kegyelemnek is. Vagy a másik oldalról tekinthetjük Isten büntetésének is, hiszen Isten a szándékaiban is szuverén és a szándékait csak nagyon töredékesen érthetjük. Azt tudjuk, hogy akarata van a bűnös ember megtérésére, és hogy ebben az akaratában a földi hatalomnak is van valamilyen szerepe (pl. a törvény hármas haszna értelmében a bűn megfékezése az ő dolga), de hogy ebben egy miniszterelnök mint kegyelem vagy mint büntetés kap szerepet, ezt nem tudhatjuk. Vagyis amit a miniszterelnök mondott, az teológiailag védhető, de ugyanígy védhető volna az az állítás is, hogy a mostani kormány Isten büntetése a magyar népen.

  • Zingiber

   Őrült, bosszúszomjas, szadista pedofil az ilyen isten.

   • bob

    Édesapádra is ezt mondanád, amikor butaságot csinálsz és a fejedre koppint? :)

    • Zingiber

     Hajaj. Még ilyenebbeket is mondanék édesapámra, ha például úgy mint Lót, felajánlana Szodoma lakosainak, hogy “kedvük szerint cselekedjenek”. Különben pedig mindenféle a gyengébbekkel és kiszolgáltatottakkal szemben alkalmazott testi és lelki bántalmazást ellenzek, például a kokit is megalázónak tartom.

     • bob

      A bántalmazás és a büntetés között azért van egy nagy különbség: a nevelő hatás (de legalábbis annak szándéka). Ha a fiam kap egy kokit amikor majdnem belenyúl a konnektorba, akkor az visszatarthatja attól, hogy ténylegesen belenyúljon és nagyobb kárt tegyen magában. Ez nem szadizmus, vagy bosszúszomj (különösen nem pedofília), hanem figyelmeztetés, vagy ha úgy tetszik, büntetés, ami a javát szolgálja.

      Lótot ne keverjük ide, ő akkor a vendégjog miatt mondta, amit mondott.

     • Zingiber

      Ááá, akkor Ön szerint azért menekültem meg a szodomaiaktól, mert ma már nem gyakoroljuk a vendégjog nemes szokását? Milyen kár, hogy édesapámnak emiatt kevesebb alkalma van istennek tetszőt cselekedni, a kedvében járni.
      És köszönöm, már volt alkalmam megismerkedni ezzel a “csak tiszta szeretetből”, “csak nevelő szándékkal”, “csak a saját érdekében” ütöm-verem, kínzom, alázom a kiszolgáltatott gyereket. Sajnos nagyon sok ilyen kifelé joviális, ájtatos, “tiszteletre méltó” de torz lelkű család van és ezt örökítik generációról generációra.

      De eltértem a témától.
      Még, hogy kegyelem, vagy büntetés ez a sötét, dörzsölt, aljas bűnöző az országnak! Amig ezt így látja a nép, addig nincs remény változásra, fejlődésre.

     • bob

      A témától való eltérésre nem reagálnék, legfeljebb magánban. Ahogy látom, fájó sebeket szakít fel. Ez pedig nem volt célom.

  • KL

   Isten; egy világmaffia böszmesége – mint tudjuk.
   JÉZUS egy titkos kulcsszó. Egy anagramma.
   Megfejtése, visszaalakítása egyszerű: ÚJ ÉSZ.
   Aki a politeista vallásokból kialakította a monoteista vallást, amelynek egy véres hulla a megváltója; egy elmeháborodott, vagy egy mindenre elszánt maffiavezér volt, akinek 2000 éve vannak követői. Nézzük csak meg a Hitgyülekezetét. Jól öltözött, elvileg okos emberek gyülekezete, és valójában?
   Fő, és egyetlen papjuk dadogva hazudozik, tódít, lódít, és éljenzik tapsolják. Szégyen, gyalázat.

   • bob

    Kihagytad a Szíriuszrő jövő, hétszer csavarodott fényt.

    • KL

     Ez becsületsértő volt. Ugye tudod?

 • Anna Lipták

  Ez az ember Isten büntetése az ország népének.–ahol ok nélkül félni kell-bármilyen vélemény -kimondása esetén-ahol a gőg-ki vagyokság uralja a NÉP HÁZÁT-az nem kegyelem Istentől–harag-beengedte a SÁTÁNt-és teszi a romboló hatását. Ez lenne Isteni kegyelem–hogy LUKKULUSSZI lakomák sorozata folyik a kegy uraknál-mások kirablása árán???Ez a köz erkölcsi romlás—haszonlesők országa -lenne a keresztény hitvallás lényege–a gőg-gúny- ki-vagyokság-erő fitoktatás lenne a dicsőség?? NEM!!——Az egyház vezetők tegyék a dolgukat a maguk helyén–hitet oktassanak-ne politikai intrikát!!——De várom az igazi Isteni kegyelmet-el fog jönni–TÜRELEM!!

 • János Virág

  Hát egy gazember nem érdemli meg Isten kegyelmét!

 • Hermelin

  A sátánt meg kell állítani,ez egy beteg szörnyeteg.

 • Rozika Nemes

  AZ ÖRDÖG VIGYE EL , HIRTELEN EZT A SÚLYOS ELMEBETEG HARÁCSOLÓ PATKÁNYT ! NETÁN PUTYINNAL , CSALÁSSAL , ÚJRA MEG VÁLASZTANÁK MAGYARORSZÁGNAK VÉGE !

 • Horak Krisztián

  Wécén isten sátán ember golyó fejbe!

 • Vidéki

  Isten megengedte a magyar embereknek, hogy szabadon választhassák meg, kik legyenek a parlamentben képviselőik és a parlament meghatározhassa a kormányzat összetételét.

  A szovjet megszállás hosszú évei alatt, a magyar emberek nem kapták meg ezt a lehetőséget.

  Vágó Gábor tolmácsolása teljesen kiforgatja Orbán mondatának lényegét, hasonlóan ahhoz ahogyan azt Karinthy Frigyes egy “műfordítással kapcsolatban bemutatta:

  Ady versét vette példának:

  “Jöttem a Gangesz partjairól,
  Hol álmodoztam déli verőn.
  A szíven egy nagy harangvirág.
  S finom remegések, az erőm.”

  Miután Karinthy Frigyes kétszer oda-vissza fordította németre és magyarra, a “tolmácsolt” szöveg így hangzott:

  “A Herz féle szalámiban,
  Sokkal sűrűbb a só,
  Mint más efféle termékekben,
  Hidd el ó nyájas olvasó.”

  Vágó Gábor a megvadult propagandista tolmácsolgatása is olyan messze vezet a valóságtól mint az ADY vers oda-vissza fordítgatott végeredménye.

 • szazsas

  Ez NEGYVEN RABLÓK ORSZÁGA…LETT…ÉLÜKÖN EGY…..

 • János Virág

  Ennél a rablónál,Gyurcsány egy ártatlan bárány!

 • KL

  A Bi-Bla (biblia) egy sületlenség. Magyarul Bla-Bla, latinosan bi bla. Ez torzult az évszázadok alatt bibliára. Az isten szavunk eredetileg őSTaN volt, ami aztán sokfelé torzult. ISTváN, iSTeN, SáTáN.
  A mássalhangzós írás tulajdonsága, hogy az olvasónak kell hangzósítani. Megtettük.
  Mind ugyanaz a szó, de már egyik sem az ősszó. Érdemes az őstörténettel foglalkozni kicsit, és az ember megvilágosodik. A magyar ősvallás a napvallás volt. De az egy igaz vallás, igaz hit volt, ugyanis a Földön a Nap az igazi úr, hiszen minden tőle ered. Az élet, a Naptól függ.
  Koppány vallása még ezt a tudást tartalmazta, ezért négyfelé szabdalták, és négy vár fokára tűzték, az új, gyilkos államvallásunk néhai papjai. Szenny István eladta nekik országunkat, aztán a halálos ágyán visszaadta Babba Máriának, helytelen felfogásban felajánlotta az országot a szüzanyának. Á dehogy! Miféle szűzanyának? Akit éjjel a kései kanonizált Szentlélek meglátogatott, és a próbaházasságban lévő Józsefet elhessegetve, elvette a szüzességét Marikának? Na de gyerekek! Ez egy akkora balgaság! Hol a józan eszünk?
  Neked kedves Beluga van valami fogalmad a dógokról? Szerintem semmi.

 • Marta Feher

  Na persze, hitleré, sztáliné, … soroljam a kisbetűsöket

 • bob

  A többi sületlenség igazából szóra sem érdemes, de azért a nyelvészeti részhez annyit hozzáfűznék, hogy a Biblia nem latin, hanem görög eredetű szó, a βῐβλῐ́ον (írás, tekercs, kisebb könyv) szó többes alanyesete, vagyis egyszerűen annyit jelent, hogy “írások” vagy “könyvek”.

 • KL

  Értem… :-)
  A FIDESZ valódi jelentése; NEM FIatal Demokraták Szövetsége, hanem János Pál papa 13. enciklikájának; _Fides et ratio_ első szava, amelynek jelentése: HIT.
  …A latin ABC pedig a rovásírásból van, de a rovásírás meg a latinnak nevezett magyar ABC-ből származék. Stb… Az eredet kérdése mindig vitatható.
  Jó tudni a névadó szándékát, ha ez lehetséges. 😉

 • KL

  “A kormány fizetne azért, hogy Magyarországra hozzák a János Pál pápa szobráról leszerelt, francia keresztet.”
  Na! Sejed már mi a böszmeség?

 • Vidéki

  Nem csak lehet, de más értelme van, mint amit Vágó Gábor a megvadult propagandista kitalált.

  Isten megengedte a magyar embereknek, hogy napjainkban szabadon választhassák meg, kik legyenek a parlamentben képviselőik és a parlament meghatározhassa a kormányzat összetételét.

  A szovjet megszállás hosszú évei alatt ezt Isten nem engedte meg, a magyar emberek nem kapták meg ezt a lehetőséget.

  Isten megengedte a magyar embereknek azt is, hogy 1994-ben Horn Gyulát válasszák meg, aki kétharmadnál nagyobb parlamenti többséggel a háta mögött kormányozhatott.

  Isten megengedte a magyar embereknek azt is, hogy 2002-ben Medgyessyt támogató parlament jöhessen létre, majd amikor Medgyessy le akarta váltani Csillag Istvánt a Medgyessy-kormány gazdasági és közlekedési miniszterét az SZDSZ-MSZP koalíció puccsal megbuktatta és Gyurcsányt tette a helyére.

  Tetszik érteni magyarul?

 • vigoro

  A felsorolt elődök közül egyik miniszterelnök – még Antall József – sem állította, hogy isten kegyelméből kormányoz.
  Egyedül csak Orbán.
  Így nem mondhatok mást, csak idézlek téged:
  Vidéki olvtárs “a megvadult propagandista tolmácsolgatása is olyan messze vezet a valóságtól mint az ADY vers oda-vissza fordítgatott végeredménye.”

 • Ildikó Tóth M.

  Mintha írva lenne valahol, hogy Isten nevét szádra hiába ne vedd… Nem ő engedi meg, hogy egy politikus uralkodhasson valamelyik országban, hanem mindig az adott nép egy történelmi helyzetben. Orbán kiválasztottsági mániáját ismerve elhiszem róla, hogy az istentől feljogosítva érzi magát, így próbálja erkölcsössé tenni illegitim hatalmát. VG csak szóba öntötte, amit a csúti körülírt.

 • Vidéki

  Elvtárs a csákányt jó mélyre vágd!